Nöje

Anita Ekberg sommarpratar

NÖJE

Här är hela listan över årets sommarvärdar

En svensk Hollywoodstjärna, en prinsessa och en munk. Det är bara ett litet urval av alla sommarpratare som kommer att underhålla oss i årets P1 Sommar.

I onsdags presenterades alla Sveriges Radios sommarpratare på en traditionsenlig och direktsänd presskonferens i Berwaldhallen i Stockholm.

57 mer eller mindre kända svenskar ska underhålla oss där vi ligger i hängmattor och på stränder.

Den 19 juni inleder dramatikern Lars Norén årets Sommarprogram. Under de följande åtta veckorna hör vi artister, författare, politiker och några av världens mest kända svenskar.

Anita Ekberg berättar om Hollywoodlivet

Ett av de allra största namnen på listan är vår egen Hollywoodstjärna Anita Ekberg, som något oväntat dök upp på presskonferensen. Hon kommer bland annat prata om sitt liv i Hollywood och minnen från filmen ”La Dolce Vita”.

– Jag kommer också prata om när jag var riktigt arg en gång, sa Anita.

När det gäller film- och teatersfären kommer vi också få höra Kay Pollak, Jonas Karlsson och Maria Blom. Bland musiker och artister märks bland andra Martin Stenmarck, Marit Bergman, Anders Wendin, Christer Lindarw och Käbi Laretei. Ur näringslivet finns Urban Bäckström och Pehr G Gyllenhammar representerade.

En prinsessa från Jordanien

Från andra delar av världen hör vi bland andra Majda Raad Zeid – prinsessa i Jordanien men född Margareta Lind i Södertälje – liksom Bakhtiar Amin, f. d. minister för mänskliga rättigheter i Irak och Jan Eliasson, ny president för FN:s generalförsamling.

Hela listan

Teresa Tingbrand

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd – handla SPF, munskydd och allt du behöver i sommar här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje