Peter Jöback gör show – med vännen Marianne Mörck

Publicerad 2018-06-03

Peter Jöback gör personlig show med specialinbjudna gäster på Cirkus i Stockholm i höst.

Marianne Mörck har en självklar plats i hans drömensemble.

– Hon lyfter mig. Jag är superglad att hon vill vara med och tar sig tid att göra det här, säger Peter Jöback om nära vännen.

I höst öppnar Peter Jöback, 46, upp dörrarna till sin personliga show ”Med hjärtat som insats”. Handlingen hämtar inspiration från hans eget liv och skildrar allt från svunna epoker och nutiden till brustna hjärtan och passionen till scenen och underhållningsbranschen. I centrum står en entertainer, som spelas av Peter Jöback själv.

– De som har följt mig mycket kommer känna igen bitar i historien. Det är inte så dokumentärt, utan mer berättat som en fabel. Man ska kunna applicera handlingen på sitt eget liv. Att hitta sin plats på jorden, stå för den man är och hitta ett lugn i det – det är sådant alla går igenom, säger Peter Jöback och fortsätter:

– Men det är underhållning, en popteater. Det är show och det är kul. Det är ingen dramatik på det sättet, men jag tror att man blir berörd.

Det är första gången på många år som han gör något helt eget på en scen. Musiken hämtas från hans egen repertoar. Han stöttas av en handplockad drömcast. Marianne Mörck, Jens Hultén, Elin König Andersson, Gunilla Backman, Frida Öhrn, Karl Noremo och Daniel Mauricio ska alla komplettera Peter Jöback på olika sätt i showen.

– Jag har en jättefin ensemble som är allt från 68 till 12 år som på olika sätt ska vara en spegling av den här karaktären, av entertainern, säger Peter Jöback och nämner att även ett barn så småningom kommer ansluta sig till ensemblen.

”Kul men lite läskigt”

Marianne Mörck fick en smärre chock när Peter Jöback frågade om hon ville medverka.

– Från början trodde jag inte det var allvar. Men sen blev jag plötsligt två centimeter längre och fick tänka till lite. Jag har ju tidigare gjort roller där andra gjort det 73 000 gånger före mig och så vet man ungefär vad det är. Men det här är ju helt nytt. Det finns ingenting att luta sig mot eller göra bättre. Det känns kul, men lite läskigt också.

Men för Peter Jöback var det en självklarhet att Marianne Mörck skulle vara med. De delade loge i ”Kristina från Duvemåla” och har varit goda vänner alltsedan.

– Hon lyfter mig. Vi har kul ihop och skrattar mycket. Jag är superglad att hon vill vara med och tar sig tid att göra det här. Hon är ju en kompis för livet, trots åldersskillnaden. Hon har rutin, hon är rolig och tillför mycket humor, säger han.

”Lite som Michael Jackson”

Marianne Mörck blir rörd av de fina orden.

– Åh, Peter, säger hon.

– Jag beundrar honom för hans ”go”, han har ju en enorm kraft i det han tar sig för. Jag kan tänka mig att han är lite som Michael Jackson – pedantisk ut i fingertopparna. Och så är han så varm och ödmjuk. Det är fint att vara nära honom, säger hon.

”Peter Jöback – Med hjärtat som insats” har premiär den 20 september på Cirkus i Stockholm.

– Det känns jättespännande. Jag har aldrig gjort det här förut. Det är under utveckling hela tiden, vi arrangerar, testar och sätter ihop låtar. Mycket kommer av min nya skiva också, som jag håller på att avsluta, så det känns jättekul.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln