Svenska kockens sorg över Bourdain: ”Total chock”

avAndreas Hansson, Benjamin Andrée

Kändiskocken lämnar en värld i sorg efter sig.

Jamie Oliver, Nigella Lawson och Gordon Ramsay skriver alla om sin sorg efter beskedet att matgiganten Anthony Bourdain tagit sitt liv.

”Jag är så ledsen”, skriver Marcus Samuelsson.

Beskedet att CNN:s folkkära matprofil Anthony Bourdain hittats död på sitt hotellrum har tagit matvärldens giganter med stor sorg under dagen.

”Nakne kocken” Jamie Oliver skriver att han är i ”total chock” efter beskedet.

1 av 5 | Foto: AP/TT

”Jag måste säga att jag är i total chock efter beskedet att fantastiske Anthony Bourdain precis dött. Han gick verkligen utanför ramarna, utvecklade de kulinariska samtalen och var den mest briljanta skribenten... han lämnar kockar och fans över hela världen med ett stort kulinariskt hål som helt enkelt inte kan lagas”, skriver ”Nakna kocken” Jamie Oliver på Twitter.

”Bedövad och ledsen av förlusten av Anthony Bourdain. Han tog världen in i våra hem och inspirerade så många människor att utforska kulturer och städer genom sin mat”, skriver Gordon Rramsey på Twitter.

1 av 4 | Foto: Jonathan Alcorn / X02898
Anthony Bourdain.

”Det krossar mitt hjärta att höra om Tony Bourdains död. Outhärdligt för hans familj och flickvän. Jag kommer lämna Twitter ett tag nu”, skriver Nigella Lawson.

Bourdain ska enligt CNN ha tagit sitt liv, ett besked som kommer nära inpå designern Kate Spades självmord nyligen som satt igång en stor diskussion om psykisk ohälsa i USA.

”Maya och jag är så otroligt ledsna att höra nyheten om vår kära vän i dag. Vi kommer sakna dig otroligt. Om du eller en vän behöver hjälp, vänta inte att söka hjälp”, skriver svenske stjärnkocken Marcus Samuelsson på Instagram.

ARTIKELN HANDLAR OM