Roseanne Barr: ”Därför gillar jag Trump”

Roseanne om ställningstagandet för USA:s president

Av: Magnus Sundholm

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: PARAMOUNT
Roseanne återvänder till tv-serien som gjorde henne berömd och slår samtidigt ett slag för Donald Trump.

NÖJE

HOLLYWOOD

Roseanne Barr har aldrig varit rädd att säga vad hon tycker.

Det är hon inte nu heller – när hon sparkar liv i den gamla tv-serien ”Roseanne”.

– Jag gillar Donald Trump, säger hon till Nöjesbladet.

Den 65-åriga ståuppkomikern vet att det inte är ett populärt ställningstagande i Hollywood. Men kontroverser har aldrig bekymrat den här fembarnsmamman som växte upp i Salt Lake City i delstaten Utah och nu bor på en gård i Hawaii.

– Jag tycker det är bra att Nordkorea går in i samtal om att dra ner på hela sitt kärnvapen-program. Jag tycker det är bra att Trump gör sig vän med Vladimir Putin i stället för att starta ett kärnvapenkrig med honom, säger hon när hon tar emot för att lansera ”Roseanne” som i USA  börjar om på tisdag.

Serien om en arbetarklass-familj sändes 1988-1997 och gjorde henne till världsstjärna.

– Jag tycker att vissa saker han gör är bra, som att de som vill angripa oss själva angrips. Jag tycker att det är rättvist.

Tillsammans med skådespelerskan Kirstie Alley och countrysångerskan Loretta Lynn är Roseanne en av få kändiskvinnor som offentligt ställt sig på Trumps sida.

– Jag tror att han vill ha en fredlig värld med stor och rättvis handel. Jag hoppas att han kan klara det och att alla lägger ner sina kärnvapen.

Trump har fått hård kritik för sitt twittrande. Men Roseanne försvarar inläggen.

– Han är en provokatör och gillar att hetsa upp folk. Jag fattar det. Många gånger tycker jag att hans twitterinlägg är roliga. Jag tycker att han har humor.

Hon medger att hennes uppfattning kan vara färgad av deras vänskap.

– Jag träffade honom för många år sedan. Han var mycket vänlig mot mig och har alltid varit det. Jag tror att han är en progressiv tänkare fast han döljer det.

– Låt oss vänta i två år innan vi fäller domen.

Publicerad:

LÄS VIDARE