Filip och Fredrik om SD-stödet: ”Nu är det nog – vi gräver bort Skåne!”

Filip och Fredrik är missnöjda över SD:s rekordval i Skåne.

I måndagens ”Breaking News” gör de ett utspel i direktsändning.

– I kväll påbörjar vi det arbetsamma projektet att gräva bort Skåne från resten av landet, säger Fredrik Wikingsson till Nöjesbladet.

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson som leder ”Breaking News” i Kanal 5 är kluvna efter gårdagens riksdagsval.

De båda programledarna känner att Sverige aldrig varit mer spännande och ovisst än nu.

Samtidigt är Filip och Fredrik djupt oroade, besvikna och missnöjda med Sverigedemokraternas rekordstora stöd i Skåne.

– Nu får det vara nog! Vi har haft tålamod med Skåne i hundratals år och i kväll påbörjar vi det arbetsamma projektet att gräva bort Skåne från resten av landet, säger Fredrik Wikingsson.

Arbetet med att gräva bort Skåne påbörjas i direktsändningen av måndagens ”Breaking News”.

– På en hemlig ort längs Smålandsgränsen kommer ett gäng aktivister påbörja grävarbetet med hjälp av olika maskiner och sin egen ungdomliga energi. Det är ett uppdrag som kanske kommer ta ett tiotal år men i kväll sjösätter vi arbetet, säger han.

Fredrik Wikingsson är lite osäker på hur skåningarna kommer reagera på tv-duons utspel, men han känner ingen större oro.

– Jag är inte säker på att skåningarna känner sig speciellt hotade eller oroade över detta. Men jag hoppas att vi kan mana skåningarna till att tänka: ”Hur fan blev det så här egentligen?”

Vad Sverigedemokraternas stora stöd i Skåne beror på vet inte programledaren.

– Det finns hundratals teorier om varför Skåne ser ut som det gör nu. Jag älskar Skåne på massa plan, så det är med sorg i hjärtat jag känner att Skåne inte tycks lära sig, säger han.

Annars har Wikingsson bara bra erfarenheter av Skåne och skåningar.

– Det är märkligt med Skåne för varje gång vi är där tycker jag vi träffar fantastiska människor. Vi har alltid varit svaga för skåningar men det här är någon slags kollektiv kollaps därnere, säger han och fortsätter:

– Nu ska de grävas bort under en lång mödosam process.

Det är med blandade känslor Wikingsson ser tillbaka på söndagens riksdagsval.

– Jag trodde det skulle vara värre. Det var en märklig känslostorm och jag kunde knappt sova efter valet. Det var så mycket känslor. Lättad över vissa grejer. Förbryllad över vissa grejer, säger han och fortsätter:

– Jag tänkte mycket på vilken valvaka som var bäst. Jag tycker TV4 gjorde en helt otrolig valvaka. Sånt tänker jag på eftersom jag är tv-människa. En tredjedel tänkte jag vilken valvaka som var bäst och två tredjedelar tänkte jag: ”Jaha, vad ska hända med Sverige då?”

Vad som händer med Sverige nu efter valet ska Filip och Fredrik försöka reda ut i måndagens förlängda direktsändning av ”Breaking News”.

– Vi har bjudit in gäster som kommer berätta vad de tror har hänt under natten och de senaste timmarna. Vi ska försöka bena ut var fan vi är någonstans med hjälp av Sveriges smartaste människor.

Publisert:

LÄS VIDARE