Proffsig humor för alla

Av: Jens Peterson

Publicerad:
Uppdaterad:

till Big Comedy

Nio stilar Marika Carlsson, Peter Wahlbeck, Fredrik Andersson, Henrik Schyffert, Johan Rheborg, Elina Du Rietz, Adde Malmberg, Robin Paulsson och Felix Herngren delar på scenen i ”Big Comedy”.
Foto: Mats Samuelsson
Nio stilar Marika Carlsson, Peter Wahlbeck, Fredrik Andersson, Henrik Schyffert, Johan Rheborg, Elina Du Rietz, Adde Malmberg, Robin Paulsson och Felix Herngren delar på scenen i ”Big Comedy”.

VÄXJÖ. Gott och blandat.

Nio röster, nio stilar.

100 minuter humor med någonting för varje smak. Säkra skratt och några osäkrade komiker.

Foto: Mats Samuelsson
Kastar kläderna Johan Rheborg strippar till kalsongerna i showen.

En bra idé, ett snabbt och proffsigt program.

Några kör traditionell standup, andra mer monologer. Elina Du Rietz använder sig av fysisk humor och är rolig med rörelser också.

Det vanligaste uttrycket: Härligt att vara i Växjö.

Näst vanligaste uttrycket: Fitta.

Hyfsat olika

Två komiker nämner det kommande valet, och två av dem tar på olika vis upp saker man stoppar i sig som varit i någons tarmar.

En nämner vintervädret och en annan Ullared.

Att de nio är hyfsat olika är en stor fördel. Det fastnar aldrig i ett mönster. Fredrik Andersson, från ”Ballar av stål”, tassar kring lyteskomik och Felix Herngren har en annorlunda infallsvinkel på knarkmissbruk. Robin Paulsson imiterar Dogge och Mark Levengood.

Adde Malmberg är skicklig på samma sorts har-ni-tänkt-på?-humor som Seinfeld, och är den som får Växjöborna att skratta mest. Jag tycker att Henrik Schyffert är roligast, men

Peter Wahlbeck har en också en fin kväll. Han ger alltid intryck av att vara något skarpladdat mitt bland all lösammunition. Något på väg att explodera.

Börjar strippa

Marika Carlsson beskriver underhållande sex med män från olika länder och Johan Rheborg skildrar ilsket en parmiddag och slutar med att strippa till kalsongerna.

Henrik Schyffert inleder med förhållningsorder, samt en recension av föreställningen: ”Bäst? Lagom längd. Sämst? För mycket under bältet. Fråga? Varför så få kvinnor.

Jag gillar Schyfferts uttryck Legogubbe-skägg. En kväll som rör sig från bävernylon till detaljerad beskrivning av billiga sexleksaker.

Big Comedy

Standup på Växjö konserthus.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN