Gruvarbetare klar för Filip & Fredrik

NÖJE

Drömgästen fixad till duons årskrönika i tv

1 av 2 | Foto: ”JÄVLIGT KUL” Filip Hammar och Fredrik Wikingsson har jobbat intensivt för att få med en chilensk gruvarbetare i sin årskrönika. Nu har de lyckats. Nedan Nöjesbladet den 24/11.

Det blir en stjärnspäckad årskrönika med Filip & Fredrik i Kanal 5.

Drömgästen, en chilensk gruvarbetare, är klar.

– Det känns jävligt kul, säger Fredrik Wikingsson.

I ”Filip & Fredriks årskrönika” ska 2010 knytas ihop med hjälp av profiler som såpastjärnan Ola-Conny, Hollywood-frun Maria Montazami, artisterna Andreas Kleerup och Robyn.

Humorduon har jobbat febrilt på drömgästen: en chilensk gruvarbetare, som var en av de instängda vid San José-gruvan i oktober.

Nu har de lyckats.

Sänds i januari

– Efter typ 5 000 samtal av vår spansktalande researcher har vi lyckats få hit en 63-årig gruvarbetare, tror han heter Mario, som ska berätta om hur det var att vara instängd, säger Fredrik Wikingsson, 37.

”Filip & Fredriks årskrönika” sänds den 5 januari i Kanal 5.

Tv-prat till Oscarsgalan

Duon ska också leda livesändningen och kommentera Oscarsgalan den 27 februari 2011, och göra en ny serie i Kanal 5 i vår.

Men exakt vad det blir är inte klart.

– Vi kommer att göra mer eventprogram i framtiden, att på kort varsel göra program om vad fan som helst. Det blir våra små egna månlandningar. Det är det nya Filip & Fredrik, säger Filip Hammar, 35.