Nöje

FC Z - så gick det sen

Nördarnas revansch FC Z blev en tittar-succé på tv.
Nördarnas revansch FC Z blev en tittar-succé på tv.

NÖJE

Minns ni ”FCZ”? Tv-serien om femton utvalda nördar som tillsammans skulle bilda ett lag och lära sig spela fotboll. Aftonbladet har pratat med FCZ igen. Fem år senare. Läs om hur spelarna Kullgren, Stjernlöf och Wiksander, samt tränare Hysén, ser tillbaka på de första stapplande stegen på fotbollsplanen, de roligaste minnena från seriens två säsonger och vad de gör idag.

De vann priser till höger och vänster och överöstes av lovord från kritikerna. De två säsongerna av serien som sändes i ZTV och TV3 gjorde Tore Kullgren, Felix Gotvall, Joakim ”Britney” Söderberg, Daniel Stjernlöf, Farhad Rouhani, Matti Haapamäki, Robin Wiksander och de andra spelarna till stjärnor över en natt. Eller en säsong. Trots att de i de allra flesta fallen saknade både bollsinne och kondition och var mer vana vid att spela schack och studera filosofi än att utföra någon slags fysisk aktivitet.

Men det de saknade i spelskicklighet tog de igen med entusiasm, kampanda, kamratskap och charm. Trots förutsättningarna byggde tränarna Glenn Hysén och Richard Lidberg ett lag som å ena sidan kanske förlorade matcher, men å andra sidan vann svenska folkets hjärtan.

Caroline Hainer

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje