Här landar Clooney

avMartin Gustafsson

Hollywoodstjärnan i Östersund – spelar en mördare på flykt

1 av 4 | Foto: Stefan Jerrevång
Strax efter klockan tio i går kväll landade reguljärflyget från Arlanda på Åre Östersund flygplats och ur steg en skäggig George Clooney.

Östersund Efter allt hemlighetsmakeri är Hollywoodstjärnan äntligen här.

I går landade George Clooney i Östersund.

I dag spelar han skäggig lönnmördare i sin första film i Sverige.

Nu är Hollywood-stjärnan George Clooney, 48, här.

Klockan 22.10 i går kväll kom skådespelaren i ett reguljärflyg från Arlanda till Åre Östersund flygplats. En skäggig George Clooney klev ut som andre man ur planets främre utgång. Han såg avspänd ut och skrattade till och med när han gick nerför trappan till flygplanet.

Vakter bevakar lobbyn

En mörk Volvo V70 hämtade upp honom. Det ryktades om att Clooney skulle bo på Copperhill Mountain Lodge i Åre där fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic nyligen firade jul. I stället gick färden mot Östersund, men förbi ”Villa Östersund”, som nyligen utsetts till Sveriges vackraste villa och som enligt uppgifter hyrts ut åt skådespelaren.

Det blev Clarion Hotel Grand i Östersund som fick Hollywood-besök. Där körde bilen snabbt in i garaget. Säkerhetspådraget på hotellet är stort. Vakter bevakar hotellobbyn och trapphusen.

Gömmer sig i röd stuga

Clooney spelar rollen som yrkesmördaren Jack som gömmer sig i en röd stuga i lilla Singsjön efter ett misslyckat uppdrag. Det är första gången Clooney filmar i Sverige. Inspelningen av inledningsscenerna till regissören Anton Corbijns ”The American” började i går. Flera scener filmades med snöskotrar på isen utanför den röda stugan.

Men Moa Westeson, producent på SF, vill inte berätta hur arbetet gått.

– Det är fantastiskt i Östersund, det är det jag kan säga, säger hon till Nöjesbladet.

Stora delar av området runt stugan spärras av under de fem dagar som filmen spelas in. Redan i går fanns vägspärrar och vakter som bevakade infarterna till den väg där stugan ligger. Personer som kom för nära inspelningarna motades bryskt iväg av säkerhetspersonal.

Delar av ”The American” ska också spelas in på en färja mellan Isön och Norderön strax utanför Östersund.

Dessutom kommer en Saab 99:a från 1976 att användas i filmen, en bil som SF köpte för 5 500 kronor av Christopher Edström. Kanske kommer den att köras av Clooney.

– Det känns hur roligt som helst, den är pigg att köra, säger Christopher Edström till Nöjesbladet.

”Vi är här för klimatet”

Regissören Anton Corbijn är tystlåten om hur arbetet med filmen går när Nöjesbladet kort träffar honom i lobbyn på Clarion Hotel Grand.

– Vi är här för klimatet, det är allt som finns att säga.

Vad är dina tankar kring filmen?

– Oj, huvuddelen görs i Italien och nu filmar vi en liten del i Sverige.

Varför ett litet rött hus vid en sjö i Sverige?

– Vi försökte hitta ett höghus vid sjön med det hade de inte här, säger han och skrattar.