Blodigt allvar för Hamilton

1 av 3 | Foto: Foto: TOMAS SÄLJEN/EYEWITNESS PICTURES
AGENT PÅ NYA UPPDRAG Mikael Persbrandt är mitt uppe i filmatiseringen av ”I nationens intresse”. Med blodet rinnande i ansiktet dök han i går upp i centrala Stockholm. ”Ska det vara våldsinslag i en sådan film ska de försöka ligga på en världsklassnivå. Jag gör allt jag kan för att det ska bli på det sättet”, har han tidigare sagt.
NÖJE

Mikael Persbrandts ansikte är täckt av blod.

I går spelade skådespelaren in dramatiska scener till ”Hamilton”-filmerna – mitt i centrala Stockholm.

Persbrandt spelar huvudrollen som underrättelseofficeren Carl Hamilton i filmatiseringarna av Guillous böcker ”I nationens intresse”, ”I hennes majestäts tjänst” och ”Men inte om det gäller din dotter”.

Inspelningarna av ”Hamilton”-filmerna har pågått i en dryg vecka.

Nöjesbladet var med under första inspelningsdagen på Slussen i Stockholm då Mikael Persbrandt, 47, och Fanny Risberg, 35, som spelar hans kärlek, spelade in middagsscener på restaurang Strömmen.

I går var det ingen som tvivlade på att det är en tuff roll som Persbrandt gestaltar.

Mitt på blanka dagen syntes han utanför Hotell Clarion vid Skanstull i centrala Stockholm med blodet rinnande i ansiktet.

Till Somalia och Sibirien

Förbipasserande vände sig nyfiket om efter skådespelaren som hade en mycket hård och fokuserad uppsyn.

I inspelningspausen fick han en uppmuntrande kram av danska regissören Kathrine Windfeld och Mikael Persbrandt skrattade uppsluppet.

Emellanåt gick han och pratade djupt försjunken i mobilen.

Inspelningarna av trilogin av Hamilton-filmer, baserade på Jan Guillous böcker om hemlige agenten Carl Hamilton, pågår till slutet av april i Stockholm.

Sedan bär det av till Jordanien, Uzbekistan, Somalia, Skottland, Sibirien, Ryssland och England.

Nöjesbladet har tidigare skrivit om Persbrandts tuffa träning för att komma i form inför agentrollen.

Kokain

– Det här är en produktion där producenterna har tyckt att det är viktigt att jag gör en sådan här preparering för rollen. Ska det vara våldsinslag i en sådan film ska de försöka ligga på en världsklassnivå. Jag gör allt jag kan för att det ska bli på det sättet, jag preparerar mig mer än jag någonsin gjort för en film, sa Persbrandt tidigare i år till TV4.

För cirka två veckor sedan skakades inspelningarna av en skandal då det blev känt att Mikael Persbrandt blivit dömd till böter för ringa narkotikabrott efter att ha tagit kokain på en krog i Stockholm.