Uri föll ihop medvetslös

NÖJE

Ambulans kallades till studion mitt under Gellers repetition

1 av 4 | Foto: Foto: Dennis Pettersson
Hyllar svensk vård Efter kollapsen hade Uri Geller bara gott att säga om svensk sjukvård. ”De kom dit hur snabbt som helst”, säger han.

Uri Geller kollapsade i tv-studion i går.

Mitt framför allas ögon svimmade den världskände mentalisten och började kräkas.

– Alla runt mig var väldigt rädda, säger Geller.

Vid sjutiden i går kväll förlorade mentalisten Uri Geller, 63, plötsligt kontrollen över sitt tal. Under repetitionerna inför söndagens ”Fenomen”-show på Kanal 5 tog han stöd mot ett bord.

– Han började svamla, blev tyst och tog tag i bordet på ett sätt som kändes onaturligt, säger regissören Mikael Hylin.

Helt okontaktbar

Sedan föll mentalisten handlöst bakåt. Produktionen berättar att ögonvitorna visade sig och att Uri Geller blev helt okontaktbar. I några minuter låg han avsvimmad på golvet.

– Vi skvätte vatten i ansiktet på honom och ringde ambulans, säger Mikael Hylin.

Efter fem minuter kunde Uri Geller viska fram ord. Efter tio minuter kunde han stå igen. Då gick han till tolatten för att spy. Enligt ambulanspersonalen var alla värden i sin ordning.

När Nöjesbladet pratar med Uri Geller sent i går kväll mår han bra.

– Jag har aldrig varit med om det här i hela mitt liv. Det känns pinsamt, det som hände. Jag vet inte hur länge jag låg på golvet, men en sak vet jag, att den svenska vården kom dit hur snabbt som helst. Alla värden var bra och jag återhämtade mig i mitt omklädningsrum, säger Uri Geller.

Var du rädd?

– Jag var inte rädd, men alla runt mig var det. Jag var mer överraskad än rädd, säger Uri Geller.

”Något i magen”

Han tror att kollapsen orsakades av de vaccinationssprutor han tagit tidigare på dagen. På måndag ska han åka till Afrika och i går tvingades han ta tre sprutor på samma gång.

– Sedan åt jag lite, det var kanske något i maten. Sedan åkte jag snabbt till studion där jag började känna mig yr, säger han.

Kommer du att orka med showen i morgon?

– Ja, så klart.