Cecilia Forss lämnar Ica-reklamen

avRebecca Haimi

1 av 4 | Foto: YOUTUBE
Här tackas Cecilia Forss av i nya ICA-reklamen.

”Cindy” lämnar Ica.

Skådespelaren Cecilia Forss tackas av i den senaste reklamfilmen.

– Det är aldrig bra att stanna för länge, säger hon till Aftonbladet Nöje.

I fem år har skådespelaren Cecilia Forss, 28, spelat karaktären ”Cindy” i Icas reklamfilmer. Nu väljer hon att gå vidare.
"Jag kommer alltid att älska er och det håller jag fast vid när jag nu släpper taget" #icareklamen #nytidnyamöjligheter” Skriver Forss på sin Instagram.

”Är tyvärr så”

Icas reklambyrå King ligger bakom såpan om matvarubutiken. Till Dagens Media säger Frank Hollingworth, cd och delägare på King, att han tycker att skådespelarens avhopp är tråkigt.

– Det är inget vi hade velat om vi hade fått bestämma, men det är tyvärr så, folk kommer och går, säger han till Dagens Media.

Cecilia Forss kommer enligt Frank Hollingworth att ersättas av nya karaktärer.

Vill inte bli stämplad

Cecilia Forss själv säger till Aftonbladet att ”allting har ett slut” och att ”det är dags att gå vidare”. Risken att bli stämplad som ”Ica-Cindy” spelade delvis in i beslutet.

– Jag har älskat att göra Ica-reklamen, det har varit ett fantastiskt på alla sätt och vis, men det handlar om att jag vill göra fler saker i min karriär. Det är aldrig bra att stanna för länge på ett ställe. Jag tycker inte att jag är stämplad som ”Ica-Cindy” nu, reklamen har varit mitt extrajobb, men om jag stannar finns kanske den risken, säger hon.

Till teaterscenen

Nu repeterar Cecilia Forss pjäsen ”V.D.” på Stockholms stadsteater tillsammans med bland andra Helena Bergström. Hon har även flera projekt på gång, men vill i nuläget inte avslöja vad det rör sig om.

– Jag väljer jobb efter vad det är för typ av produktion. Det spelar mer roll än om det är film eller scenteater, säger hon.

Kan du tänka dig att göra mer tv-reklam?

– Ja om det är ett varumärke och en produkt som jag tycker att jag kan stå för.

”Hennes eget beslut”

Skådespelaren Paul Tilly är känd som karaktären "Paul” i reklamen. Han beklagar Cecilia Forss beslut att gå vidare, men poängterar samtidigt att det är hennes eget beslut.

– Hon känner väl att det är dags att göra någonting annat, men det är givetvis jättetråkigt. Jag älskar verkligen Cissi. Hon är en grym människa och vi har haft skitkul ihop.

Fler har hoppat av

Tidigare har skådespelaren Mats Melin, som gestaltade karaktären ”Jerry” i Icas reklamfilmer, valt att hoppa av såpan.  Sedan starten 2001 har flera skådisar kommit och gått. Bland annat har Robin Stegmar, Sanna Bråding, Sonia Tello och Niklas Damm valt att kliva av reklamjobbet efter några veckor i rutan.

Cecilia Forss är aktuell som prisutdelare under kvällen Gulddbaggegala. Hon nominerades själv till en bagge år 2011 för sin roll i filmen ”I rymden finns det inga känslor”. Cecilia Forss har även synts i ”Hur många lingon finns det i världen?” och i humorprogrammen ”Holstein-Gottorp” och ”Raj raj” i TV4 och i ”Ballar av stål” i TV400.

Reklamfilmen där Cindy tackas av lanserades i går.

Här tackas "Cindy” av i ny reklamfilm (Obs: Extern länk)