”Avicii får frikort - till schlagern”

NÖJE

Nu jagar Björkman dj:n till festivalen

1 av 2 | Foto: DRÖMMENVärldens hetaste svensk i musikvärlden - Avicii - vore en schlagerdröm för Björkman.

Christer Björkman jagar Avicii, Ola Salo och Lisa Nilsson till Melodifestivalen 2014.

– Samtalen med Avicii påbörjades så fort lamporna slocknat i Eurovision i Malmö, säger en källa till Nöjesbladet.

Melodifestivalen vill få med några av Sveriges hetaste hitmakare.

Christer har satt som mål att få med någon i vad han kallar ”Max Martin”-kalibern och nu har han lyckats, säger en källa nära Melodifestivalens redaktion.

”Elofsson klar”

Enligt vad Nöjesbladet erfar är det Jörgen Elofsson som för första gången skrivit en låt. Han har tidigare arbetat med bland andra Britney Spears, Westlife och Kelly Clarkson och låg också bakom Agnetha Fältskogs comeback i våras.

Även Vincent Pontare, som medverkar som låtskrivare på Katy Perrys senaste album, uppges enligt flera källor ha skrivit en låt för Melodifestivalen.

Christer Björkman har också försökt övertyga världens hetaste svensk i musikvärlden just nu, Avicii, att ställa upp som låtskrivare i tävlingen. I våras producerade den svenske dj:n öppningsnumret till Eurovision song contest i Malmö tillsammans med Björn Ulvaeus och Benny Andersson.

– Avicii har fått ett frikort. Det är verkligen Björkmans våta dröm om han skulle lämna ifrån sig en låt till tävlingen, säger en källa i musikbranschen.

Vill ha Salo

I förrgår kunde Nöjesbladet berätta att också Alcazar har en garanterad plats om de skulle vilja ställa upp. Det samma gäller för Lisa Nilsson och Ola Salo.

– Vill Ola satsa solo är det självklart grönt ljus för honom. Lisa Nilsson var ju nära att tacka ja redan förra året, nu jobbar SVT hårt för att lyckas övertyga henne, säger en uppgiftslämnare.

De är klara enligt Nöjesbladets källor

Panetoz

J.E.M (låt av Thomas G:son, Peter Boström)

Outtrigger (låt skriven tillsammans med Linnea och Joy Debb och Anton Malmberg Hård af Segerstad)

Oscar Zia

Eko (vann talangtävlingen Svensktoppen nästa)

Låt skriven av Jörgen Elofsson

Låt skriven av Vincent Pontare

ARTIKELN HANDLAR OM