Efter dödsfallet - TV4 sänder inte avsnittet

Tävlande i ”Postkodmiljonären” får spela in avsnittet på nytt

Inspelningen av ”Postkodmiljonären” fick avbrytas när en man i publiken föll ihop och dog.

Nu vill inte TV4 använda det inspelade materialet.

– Vi kommer inte att publicera det som vi har spelat in när den här mannen så tragiskt avled, säger Roger Magnergård, presschef på Postkodlotteriet som står bakom tv-formatet.

Under onsdagen föll en man ihop i publiken under inspelningen av ”Postkodmiljonären”.

Trots att Rickard Sjöberg och flera i produktionen var snabbt framme och gav första hjälpen så gick mannens liv inte att rädda, som Nöjesbladet kunde berätta på onsdagskvällen.

”Oerhört traumatisk upplevelse”

I natt var det fortfarande oklart om det inspelade materialet ändå skulle komma att sändas, men nu har TV4 och Postkodlotteriet beslutat att inte sända något av det material som spelades in.

– Vi kommer inte att visa något av det som spelats in av programmet eller från den publiken, säger Niklas Vestberg, exekutiv producent på TV4.

– Nej, vi kommer inte att publicera det som vi har spelat in när den här mannen så tragiskt avled. Skälet till det är dubbelt, dels av hänsyn till mannens som omkom och hans anhöriga men också publiken som hade en oerhört traumatisk upplevelse, säger Roger Magnergård, presschef på Postkodlotteriet som står bakom tv-formatet.

Tävlande får svara på samma frågor igen

Samtidigt är man tydliga med att de som tävlade när inspelningen hastigt fick avbrytas inte kommer att drabbas.

– De som satt i heta stolen kommer få komma tillbaka. De hade hunnit svara rätt på två frågor. De kommer få komma tillbaka och få samma frågor som de redan har svarat på inför en ny publik. Det är så vi får lösa det. Det är smakfullt och känns bra, säger Roger Magnergård.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN