”Så mycket bättre var en prövning”

NÖJE

”Så mycket bättre”-artisterna om sina rädslor – och vilka stjärnor de vill se i showen nästa år

1 av 3 | Foto: Så mycket bättre-gänget tar avsked i TV4 i kväll.

■ ■  Miljoner har sett dem varje ­lördag. I kväll är det dags igen.

■ ■ För Nöjesbladet berättar deltagarna om vilka de vill se i ”Så mycket bättre” nästa år, vilka låtar som varit svårast att tolka och vad de varit rädda för.

– Jag visste inte att man fick göra om ackorden, säger Lill Lindfors.

”Ingen blir en jättestor låt”

Ken Ring, 34, om han tror att n­ågon av hans låtar som de ­andra tolkade blir en hit.

– Nej. Folk gjorde väldigt starka ­låtar men så måste man se vad som är kommersiellt gångbart i Sverige, det är ingen som gjorde nån eurodancehit liksom på mina låtar. Jag tror inte det blir nån jättestor låt, men jag tror att många av mina originallåtar kommer få ett liv på grund av att de gjort om dem.

”De var så söta”

Agnes Carlsson, 25, om vad som var jobbigast:

– Jag är ju en kontrollmänniska som vill ha stenkoll på allting, så det var verkligen en prövning att ställa upp. Jag ­hade bara träffat Bosse innan. Det var lite som när man var ­liten och skulle åka på läger typ. Men de var så söta i teamet, de visste ju att jag inte kände någon så de var jättegulliga.

”Meja är grym”

Ulf Dageby, 68, om favorit­artister till programmet:

– Jag tycker Meja borde testa på det här, hon är grym. Och Thåström, fast de har säkert frågat ­tusen miljarder gånger. Håkan Hellström borde också våga prova och Nina i Cardigans. Men de ­måste våga prata lite om personliga saker, det ingår, och att man kan få riktiga käftsmällar eller ­höjas till skyarna, men det är i och för sig vi artister så vana vid.

”Trodde man skulle vara trogen”

Lill Lindfors, 73, om vilken tolkning som berörde hennes mest:

– Agnes version av ”En sån karl”. Där var jag mest tagen av att jag inte visste att man fick göra om ackorden, för hon gjorde en mollversion av den. Det kändes ju modernt. Jag trodde att man skulle vara absolut trogen så nästa gång jag är med så ... säger hon och skrattar. 

”Låt Thåström slippa lekarna”

Bosse Sundström, 52, om vilka han vill se i programmet:

– Håkan, Anna Ternheim och Thåström ­vore ju jävligt häftigt. Men det är väl när helvetet fryser till is som man får se Thåström. Men jag är inte heller så säker på att jag vill se Thåström hoppa säck på gräsmattan på Gotland, så låt honom slippa lekarna.

”Little Gerhard hade varit intressant”

Ebbot Lundberg, 47, om artister han vill se:

– Freddie Wadling, Nina Persson, Thåström, men han kommer de aldrig få. Jag skulle också vilja se Karin Dreijer, men det är nog att rasera någons image för mycket. Sen hade Little Gerhard varit intressant, han är en sån personlighet så det hade blivit bra hur man än vridit och vänt på det.