Kalle Moraeus nya tv-plan: ”Har lite idéer”

Av: Linn Elmervik

Publicerad:
1 av 2 | Foto: Vilhelm Stokstad/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kalle Moraeus.

Kalle Moraeus, 55, kan göra comeback i rutan.

Nu avslöjar artisten och tv-profilen att det finns planer på nya tv-program.

– Det snurrar lite idéer i huvudet naturligtvis, säger han.

Det senaste halvåret har Kalle Moraeus lyst med sin frånvaro i tv-rutan.

Förra året lades hans musikprogram ”Moraeus med mera” ner efter att SVT valde att inte förlänga kontraktet och i samma veva byttes han ut som programledare för långköraren ”Så ska det låta”.

I år har hans enda uppdrag för SVT varit att leda sändningen från kronprinsessan Victorias födelsedagsfirandet på Öland.

Men artisten och låtskrivarens tv-karriär behöver inte vara över. För Nöjesbladet avslöjar Kalle Moraeus att han just nu skissar på nya programidéer.

– Än är inte sista ordet sagt. Det är ju ingen som har sagt att jag aldrig mer kommer att få vara i tv. Det snurrar lite idéer i huvudet naturligtvis. Tv-idéer har man ju alltid gått runt och funderat på, säger han.

”Kommer kanske med tiden”

Idéerna till trots har han ännu inte presenterat något förslag för någon tv-kanal eller något produktionsbolag.

– Än har vi väl inte gjort några stora utfall och presenterat något men det kommer kanske med tiden.

Kalle Moraeus, som är musiker i grunden, kastades in i tv-världen när ”Moraeus med mera” hade premiär 2011. Trots succén har han aldrig tagit något för givet.

– Jag hoppade verkligen in i den här världen med attityden att det här kommer att ta slut en dag. Det här är bara grädde på moset under en kort period i mitt liv. Jag tänkte att vi får väl se hur det går, om jag kan göra det här eller inte, men det har det ju visat sig att jag kan ganska hyfsat, säger han.

Kreativt och roligt

Dessutom trivs han både framför och bakom kameran.

– Det är väldigt roligt att göra tv, framför allt att uppfinna tv. När man sitter och fyller programmen rent redaktionellt så är det en väldigt kreativ och rolig grej. Sedan kommer inspelningsdelen av ett program, det är lite en annan fas, det är mer att man ska prestera på något vis. Men det brukar alltid lösa sig på något sätt.

Tills ett eventuellt program blir av planerar Kalle Moraeus att ägna all sin tid åt musiken.

– Jag skriva lite och se om jag får ihop några låtar, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN