G-Eazy under rättegången: ”Jag mår väldigt dåligt”

Världsstjärnan G-Eazy åtalas för tre brott efter nattklubbsbråket i Stockholm.

På fredagen hålls rättegången mot rapparen.

– Jag mår väldigt dåligt och jag ber om ursäkt från botten av mitt hjärta, säger G-Eazy i samband med rättegången.

Det var en ångerfull Gerald Earl Gillum, mer känd som G-Eazy som ställdes inför rätten på fredagen.

Han åtalades på fredagsmorgonen för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott avseende eget innehav av kokain. Samma dag inleddes rättegången mot den amerikanske stjärnan.

Under förhandlingarna berättar målsägande, en ordningsvakt, om hur han noterat bråk i klubbens VIP-rum. Enligt målsägande ska ett fan ha försökt få en bild med världsstjärnan, och när personen fick nej ska den ha fotat G-Eazy ändå, varpå tumult uppstått.

När målsägande kom dit upplevde han G-Eazy som en av de drivande. Han ska då ha gått emellan G-Eazy och ytterligare en person, och när han upplevde att artisten riktade sin aggressivitet mot honom puttade han till artisten för att skapa avstånd, varpå artisten ska ha svarat med ett hårt slag mot vänster ögonbryn. Målsägande berättar att det svartnade för ögonen, och att han fick tre slag till.

Målsägande säger att han har haft konstant huvudvärk sedan händelsen, och har ont när han tuggar. Han säger att det är det värsta han varit med om i sin karriär.

När ordningsvakten tillsammans med kollegor försökte få ut G-Eazy ska artisten ha gjort kraftigt motstånd och spjärnat emot.

Ångrar sig

G-Eazy menar i sin tur att han ska ha fått rivsår och märken i ansiktet och på halsen i samband med bråket.

– Det var sent på kvällen och jag hade tagit några öl. Vi firade den första kvällen på min europeiska turné. Någon kom fram med en kamera och försökte ta bilder på oss, om jag minns rätt. Jag bad dem sluta, säger han under rättegången.

– Vid ett tillfälle bröt en situation ut. En oenighet som blev kaotisk.

– Jag pratade aggressivt, och minns att jag blev puttad hårt. Jag slog honom och jag minns att jag blev nertryckt på marken och att någon höll mot min strupe, säger G-Eazy som reagerade instinktivt.

– Jag minns att jag slog honom och försökte komma undan.

G-Eazy.
G-Eazy.

Artisten ångrar sitt tilltag.

– Jag är väldigt ledsen och vill be om ursäkt för allt jag har gjort. Det ligger inte i min karaktär. Jag är inte våldsam som person och det här är det första bråket jag varit med om sen jag var liten. Det speglar inte min personlighet. Jag mår väldigt dåligt och jag ber om ursäkt från botten av mitt hjärta, säger han och vänder sig mot målsägande.

Han menar att han till en början inte såg att det var en vakt då det var kaotisk stämning i rummet. Först efter att han slagit till honom ska han ha förstått vem personen var.

Han ifrågasätter inte målsägandens bild av händelsen. Han erkänner även att det var hans narkotika. I det här fallet närmare ett gram kokain som polisen fann vid gripandet.

– Jag brukar normalt inte använda det. Det var väldigt dumt.

Riskerar fängelse

Åklagaren Carl Mellberg yrkar på fängelsestraff på två månader.

Försvaret menar att artisten efter bästa förmåga försökt förklara vad som hände i samband med ingripandet. Han har också fullt ut samarbetat i förhör och även i domstolen. Försvaret menar att det inte är på grund av artisten som tumultet på nattklubben uppstått. Det är inte heller rättvist att hävda att G-Eazy var den som gick på ordningsmannen först.

G-Eazy tvingades ställa in torsdagens spelning i Oslo. Försvaret menar att det skulle få förödande konsekvenser om han blir kvar i Sverige.

Artistens europaturné står på spel, menar försvararen Mikael Westerlund.

– Skulle jag tvingas ställa in konserterna kommer jag bli stämd av arrangörerna, säger G-Eazy.

Vill göra samhällstjänst i Sverige

Enligt artisten rör det sig om miljontals dollar. G-Eazy, som tidigare är ostraffad, uppger under rättegången att han inte vill få fängelse, istället menar artisten att han borde dömas till böter. Han säger också att han är beredd att komma tillbaka till Sverige för att genomföra samhällstjänst.

– Det var den värsta kvällen i mitt liv. Jag hoppas det inte förstör mitt liv.

Det var natten till torsdag som stort bråk utbröt på nattklubben Solidaritet i Stockholm där rapparen G-Eazy, 28, som tidigare under kvällen spelat på Annexet, ska ha varit en av de drivande. Artisten greps och begärdes senare häktad då åklagaren menade att det fanns en flyktrisk.

Publisert:

LÄS VIDARE