Melodifestivalen 2015

Knarksmocka mot SVT

Av: 

Helena Trus

Torbjörn Ek

Frida Söderlund

Natalie Demirian

NÖJE

Sanna och Robin om sitt skämt: Tanken är inte att hänga ut någon

I veckan tvingades en kvinnlig SVT-profil drogtestas efter ett tittarsamtal.

I går kväll gick ­programledarduon hårt ut – och skämtade om sin egen kanal.

– Våra tankar är ­inte att hänga ut ­någon, säger Sanna Nielsen.

Det var i mitten av gårdagens genrep av Melodifestivalen som programledarna Robin Paulsson, 31, och Sanna Nielsen, 30, valde att ta upp händelsen där en kvinnlig SVT-profil tvingats till drogtester.

– Om man tycker att jag och Sanna är lite slöa och pratar sluddrigt så beror det inte på droger utan på att vi är från Skåne, sa Robin Paulsson.

Den omskrivna händelsen väckte skarp intern kritik från flera andra SVT-anställda och enligt källor till Aftonbladet har chefen som ­beordrade testerna omplacerats.

Ändå valde programledarduon att rikta ännu ett slag mot den egna kanalen.

– Den händelsen har varit en sådan otroligt stor nyhet i media, och på SVT, så vi tyckte att vi var tvungna att ta upp det. En sådan stor nyhet vill vi beröra och kunna hitta ett skämt kring, säger Sanna Nielsen.

”Typiskt Robin”

Har ni tänkt något på hur kvinnan i ­fråga kommer att ­reagera på skämtet?

– Våra tankar är inte att hänga ut någon, och det gör vi inte heller, utan det handlar om själva händelsen i sig. Vi ville ta upp nyheten eftersom den har blivit så otroligt stor.

Enligt Christer Björkman, exekutiv producent för Melodifestivalen, har de inte sökt efter ett godkännande att skämta om händelsen från SVT.

– Nej, det har vi inte. Det här är ju väldig typiskt Robin. Så här är han ju i ”Robins” och vi känner att vi vill ju också vara väldigt här och nu och aktuella, och det här har varit en stor nyhet i veckan och det handlar om vår ­kanal, säger han.

– Vi tycker nästan tvärtom att det vore märkligt om vi inte förhöll oss till någonting som har varit väldigt stort som handlar om vår kanal. Jag ser inga problem med att han skämtar om det.

”Man vet aldrig”

Tror du att du kan få ett samtal från ­ledningen på SVT som undrar varför ni gör så här?

– Ja, det vet man ­aldrig. Det kanske vi får, vi får se.

Nöjesbladet nådde redaktionen på SVT, som berördes av händelsen, sent i går kväll:

– Det tål vi och ser fram emot några här­liga och underhållande lördagar, säger kommunikationsdirektör Sabina Rasiwala.

Detta har hänt

En kvinnlig SVT-profil tvingades att genomgå drogtester efter att en anonym tittare ringt in och sagt att hon verkat vara drogpåverkad i sändning.

Testerna visade att hon var helt ren. Händelsen väckte stark intern kritik på SVT. Nyhetsankaret på SVT Claes Elfsberg beskrev det som groteskt.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har chefen som krävde drogtesterna omplacerats. Den drabbade kvinnan ska också ha fått skadestånd.

ANNONS

Mumindagen står runt hörnet - fira det genom att köpa muggen ABC hos Cervera!

Extern länk från Cervera

Köp här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Melodifestivalen 2015

ÄMNEN I ARTIKELN

Sanna Nielsen

Robin Paulsson

Melodifestivalen

SVT, Sveriges Television