5 skönhetstrender i höst

Foto: MAC Cosmetics
Höstens catwalksminkningar från Marni och Kenzo.

Även om högsommarvärmen dröjer sig kvar börjar vi försiktigt blicka mot hösten här på redaktionen. Nya skönhetslanseringar, catwalkbilder och kollektionssläpp väcker i alla fall vår nyfikenhet. Här är de fem snyggaste skönhetstrenderna inför hösten 2014 som är vackra nog för att få oss att längta efter kallare väder (om så bara för en liten stund).

Preen

Preen

Trend: En trend som ständigt återkommer är den som fokuserar på ”naturlig hy” med mycket lyster. I höst satsar vi på att det ska se ut som om månljus träffar ansiktets högsta punkter.

Vem passar det? I princip alla. Vem vill inte ha en hälsosam glow över sig? Om du har tendenser till väldigt fet hy kan det dock bli för mycket att applicera lysterprodukter.

Hur gör jag: Lämna huden så bar som möjligt och jobba med krämbaserade highlighters på de punkter du vill accentuera. Behöver du jämna ut huden är en flytande eller krämbaserad foundation att föredra eftersom krämbaserade sminkprodukter arbetar allra bäst tillsammans.

Kenzo

Kenzo

Trend: Eyelinern fortsätter att synas och tar allt mer plats. I höst är det både annorlunda färger och former som gäller. Tänk en i övrigt enkel makeup med ett element som överraskar.

Vem passar det? Dig som redan är van med eyelinerpenseln. Ovan? Ingen fara, övning ger som bekant färdighet.

Hur gör jag: Satsa på färger som midnattsblått, grönt, lila och grått. Är du nybörjare är en filtpenna att föredra eftersom den är lite stadigare i handen. Allt eftersom du blir mer van kan du gå över till mer flytande varianter. Vi ogillar dock pekpinnar så lek och testa dig fram – det är det allra bästa sättet att hitta en form på vingen som passar dig.

Meadham Kirchhoff

Meadham Kirchhoff

Trend: Borta är de hårt markerade ögonbrynen och istället ser vi en mer avslappnad variant. Hurra säger vi!

Vem passar det? Alla. Släpp pennorna och brynfärgen nu!

Hur gör jag: Har du naturligt tjocka bryn? Grattis! Du behöver inte göra någonting. Har du bryn som behöver lite hjälp på traven är ett serum att rekommendera på kvällen (för att få dem att växa sig finare) och en lätt färgad bryngel på dagen för lite färg och definition.

Marni

Marni

Trend: Marnis sminkning påminner till viss del om den från Preen men här är det mer fokus på fukt. Det är inte bara ansiktets högsta punkter som är lystriga utan även läppar och ögonlock lämnas med fördel glansiga.

Vem passar det? Det här är rena drömmen för dig med en torrare hudtyp eftersom alla produkter som används matar huden med fukt.

Hur gör jag: Satsa på färgade dagkrämer, krämiga skuggor och krämrouge som kan appliceras både på kinder och läppar.

Max Mara

Max Mara

Trend: De mörkröda läpparna syns i år igen – den här gången med blåa pigment.

Vem passar det? Alla – men här måste man testa sig fram. Det finns tyvärr inte en nyans som passar alla.

Hur gör jag: Eftersom röda läppar syns så är det bra att jobba lite med grunden. Börja med att skrubba bort fnas och återfukta. Använd sedan en läppenna över hela läpparna eftersom det hjälper läppstiftet att fästa och får färgen att se mer jämn ut.

AV: Linnéa Sjölund FOTO: MAC Cosmetics

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode