Nya sexanklagelser mot Michael Jackson

1 av 4 | Foto: AP
Michael Jacksons dödsbo riskerar att mista allt det dragit in sedan stjärnan dog.
NÖJE

Det har gått fem år sedan han dog.

Nu anklagas Michael Jackson återigen för övergrepp.

En 36-årige man menar att popkungen utsatt honom för ”fruktasvärda sexuella övergrepp.

Anklagelserna mot Michael Jackson fortsätter.

James Safechuck, 36, hävdar att Michael Jackson förgrep sig på honom under 1980-talet, skriver The Independent.

Safechuck lämnade in stämningsansökan i måndags. Enligt handlingarna har Jackson ”betett sig beräknande för att invagga både Safechuck och hans föräldrar i en falsk känsla av trygghet” samt att Jackson lyckats så pass bra med det att Safechuck utstått ”upprepade sexuella övergrepp av fruktansvärt slag” samt blivit hjärntvättad av Jackson till att tro att övergreppen var kärlekshandlingar.

Har vittnat för Jackson

Den första rättegångsförhandlingen i fallet äger rum den 4 september. Howard Weitzman är advokat för Jacksons dödsbo och har yrkat på att fallet ska ogillas.

– Det här är en person som kommer med sina anklagelser fem år efter att Michael dött och 20 år efter att händelserna ska ha inträffat, och en person som har vittnat om att Michael aldrig gjorde något olämpligt mot honom, säger han till E News.

Ännu fler anklagelser

Samtidigt har koreografen Wade Robson, 31, lämnade in nya domstolshandlingar där han anklagar popkungen för ytterligare sexuella övergrepp, rapporterar Radar Online.

Advokater vill att Jacksons dödsbo ska erkänna att Jackson förgripit sig på Robson.

Jacksons dödsbo har tidigare svarat på Robsons anklagelser med att ”de omöjligtvis kan erkänna de omfattande anklagelserna eftersom att den anklagade personen varit död i över fem år”.

Domaren har ännu inte uttalat sig om huruvida de kommer gå vidare med fallet eller inte.