Aviciis lyxhus i Hollywood sålt i hemlighet – för 158 miljoner kronor

avAnders Hedberg

Drygt fyra månader efter hans död har Tim ”Avicii” Berglings hem i Hollywood sålts i största hemlighet.

Tim Bergling köpte, enligt uppgift, den lyxiga villan i Hollywood Hills West 2015 för 15,5 miljoner dollar (cirka 140 miljoner kronor).

Nu har den sålts för 17,5 miljoner dollar (runt 158 miljoner kronor) utan att ha varit ute på marknaden, skriver People och hänvisar till uppgifter i Los Angeles Times.

Huset är byggt 2008 och på totalt 650 kvadratmeter. Det har bland annat sex sovrum, sju badrum, eldstad, en oändlighetspool, spa och lounge. Panoramafönster från golv till tak erbjuder en spektakulär utsikt över stora delar av Los Angeles och här finns en altan som löper runt hela huset.

Tim Bergling hittades död i Oman den 20 april i år, blott 28 år gammal.

Så sent som för två veckor sedan tog hans pappa Klas Bergling emot sonens pris får ”Årets svenska låt” på Rockbjörnen-galan i Stockholm.

Han tackade samtidigt för allt stöd familjen Bergling fått efter den tragiska händelsen i ett känslotamt tal.

– Jag är glad att fått tillfälle att komma hit i kväll för att tacka för det här fina priset och alla er som röstat på ”Without you”, som är en fantastisk låt, men också framförallt för att tacka alla fina och fantastiska hyllningar av Tim och hans musik, sa Klas Bergling från scenen i Kungsträdgården.

I förra veckan tog familjen Bergling också initiativ till att starta en specialsajt där fans kan hylla och minnas artisten.

– Miljontals fans världen över har hört av sig med minnen, brev, bilder och kondoleanser och familjen är oerhört tacksamma för all kärlek som betytt mycket under den här svåra perioden, sa artistens presskontakt Ebba Lindqvist då.

1 av 2
Tim ”Avicii” Bergling.
ARTIKELN HANDLAR OM