Nationalmuseum

Jokkmokksrapparen Kitok försov sig - missade spelning för kungen

Av: 

Olle Kvarnsmyr

NÖJE

Jokkmokksrapparen Kitok, Magnus Ekelund hade fått prestigejobbet. En riktigt exklusiv spelning för prominenta gäster och kungligheter under återinvigningen av Nationalmuseum. Då hände det som inte fick hända

Den direkta sträckan mellan Luleå och Stockholm är 727 kilometer. En bit att åka alltså för ett gig i huvudstaden. Är spelningen under kontorstider måste artisten dessutom väcka tuppen och ta ett riktigt tidigt flyg. Något rapparen Kitok var fullt medveten om och ställde därför väckarklockan ordentligt. Men något hände. Klockan kanske inte ringde, Kitok kanske inte hörde signalerna? Förberedelserna inför gryningsavgången var förgäves. KItok försov sig - rejält.

– Jag hade helt klart missat planet men jag gav inte upp. Spelningen var klockan halv ett och jag försökte få tag i ett privatplan som jag kunde hyra. Det var visserligen inte så dyrt som jag kunde tro men jag tvingades inse att jag ändå inte skulle hinna fram, säger Kitok till SVT:s lokalnyheter i Norrbotten.

Levde ofrivilligt upp till rock'n'roll-myten

Kitok är besviken på sig själv och att han tvingats leva upp till myten om diviga artister som kommer sent eller inte alls.
– Det finns inget charmigt i det här för jag tycker inte om myten om artisten som inte själv kan hålla koll på klockan. Jag brukar bli provocerad av att arrangörer inför en spelning säger att vi artister måste infinna oss fem timmar innan uppträdandet. Man säger inte att en LKAB-chef ska infinna sig fem timmar före ett styrelsemöte för att man är rädd att han ska missa tiden, säger Kitok.

Känns fortfarande rejält pinsamt

Kitok berättar för SVT:s lokalnyheter att det försovningen fortfarande känns rejält pinsamt men att han hoppas att känslan med tiden ska gå över.
– I lördags kunde jag inte skratta åt det, inte heller i söndags, och kanske inte heller i dag. Men med tiden blir det här en rolig historia att berätta. Så här gick det till när jag försov mig och missade en spelning för Kungen.

Frida Hyvönen fick blixtsnabbt sätta ihop ett extranummer då Kitok uteblev

ANNONS EXTERN LÄNK

Kickstarta hösten hos MEDS – fina kampanjer på allt du behöver här!

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Leo Méndez lämnar Sverige – kan ställa upp i borgmästarvalet igen

ÄMNEN I ARTIKELN

Nationalmuseum

”Kitok” Magnus Ekelund