Stjärnans fina gest – firade jul på barnsjukhus

Foto: Vianney Le Caer / AP TT NYHETSBYRÅN
Jennifer Lawrence hyllas för sin insats.

avMathilde Albinsson

NÖJE

Tomten i all ära.

Men på barnsjukhuset i Kentucky var Jennifer Lawrence julfirandets stora höjdpunkt.

– Tack Jennifer! Du sprider då glädje till alla, skriver personalen i ett inlägg på Norton children´s hospital på Instagram.

Jennifer Lawrences, 27, jultradition inkluderar ett besök på Norton children’s hospital i hemstaden Louisville, Kentucky.

Skådespelaren tillbringade sin julafton på barnsjukhuset för femte året i rad, skriver Entertainment Tonight. Hon tog bland annat bilder med barn och föräldrar, som tvingades fira jul i sjukhusmiljö.

”Louisvilles egen Jennifer Lawrence tittade förbi Norton Children’s idag för att besöka patienter, familjer och personal. De här besöken har blivit en tradition för Lawrence varje jul. Tack, Jennifer! Du sprider då glädje till alla”, skriver personal på sjukhusets officiella Instagram efter besöket.

Men Lawrence engagemang sträcker sig längre än så. 2016 donerade hon drygt 18 miljoner kronor, för att skapa en avdelning för hjärtsjuka patienter. Där får familjer till hjärtopererade barn en plats att vara på.

”Min familj och jag fick möta så många underbara barn på vårt besök på sjukhuset. Deras styrka och mod är inspirerande. Jag utmanar alla att ge vad de än kan för att samla in ytterligare 18 miljoner för att hjälpa”, sa Lawrence i ett pressmeddelande då.

ARTIKELN HANDLAR OM