”Arn”-stjärnans nya projekt – med ”Idol”-vinnaren

Martin Almgren och Joakim Nätterqvist gör musikal ihop: ”Aldrig varit så nervös”

Martin Almgren gör skådespelardebut.

I höst spelar han mot Joakim Nätterqvist och musikalveteranen Patrik Martinsson i en nyversion av ”Robin Hood”.

– Vi gjorde ”Lejonkungen” i lågstadiet, men efter det har jag inte gjort nånting, säger den förra ”Idol”-vinnaren.

Martin Almgren, 31, går från succéer i ”Idol” och Melodifestivalen till att ställa sig på musikalscenen.

I höst spelar han i en upsätttning av ”Robin Hood” med nyskriven musik, men när han fick förfrågan om att vara med blev han mest förvånad.

– Det kändes ganska otippat. Men jag gillar att göra saker som jag inte har gjort förut, säger han.

Fick du göra audition?

– Ja, det var det värsta jag gjort i hela mitt liv, jag har aldrig varit så nervös nån gång, säger Martin Almgren och skrattar.

Huvudrollen i ”Arn”

Han spelar mot bland andra ”Arn”-stjärnan Joakim Nätterqvist och musikalveteranen Patrik Martinsson som spelat med i allt från ”Mamma Mia!”, ”Evita” och ”Hairspray” till ”Priscilla queen of the desert” och ”Jesus Christ superstar”.

Vad kan ni, som mer erfarna skådespelare, ge Martin för råd?

– Det är ju live och hela familjen är där så det är inget annat än det du redan gör, så det är bara att ge järnet, säger Joakim Nätterqvist.

Patrik Martinsson fyller i:

– Lite lugn och trygghet kan vi kanske också sprida över till Martin. När du var så nervös på din audition så kan vi kanske stå för rutin och erfarenhet.

Gått ner i vikt

Vem som gör rollen som Robin Hood är ännu inte officiellt, men Joakim Nätterqvist spelar hans vapendragare Little John, medan Patrik Martinsson spelar föreställningens elaka karaktär prins John. Martin Almgren kommer att spela den fryntliga Brother Tuck.

Du har ju tränat hårt för att gå ner i vikt under hösten, men Tuck är ju en roll som man föreställer sig ganska stor, ska du äta upp dig igen då?

– Nej, så roligt ska vi inte ha det. Jag har haft ett helvete att bli av med det här som jag har ätit på mig i tio år, säger han.

– Jag vill snarare gå ner mer, så det får bli viktväst och sånt om de vill att jag ska vara större och se lite svettig ut.

Musikalen ”Robin Hood” har premiär på Waterfront i Stockholm 27 oktober 2019. Vintern 2020 kommer den också att åka på Sverigeturné.

Publisert: