Zelmerlöw: Kan tänka mig att dejta en kille

Efter gayskandalen: ”Om jag får feeling så absolut”

I ”Pluras kök” hävdade han att homosexualitet är avvikelse – och orsakade tittarstorm.

Nu öppnar Måns Zelmerlöw upp för att själv dejta en man.

– Ja, om jag får feeling så absolut, säger han till Metro.

Det var i ”Pluras kök” för drygt ett år sedan som Måns Zelmerlöw, 28 under en middag sa att han tyckte att homosexualitet inte var lika naturligt som heterosexualitet.

– Jag tror att mannen föds med en automatisk dragningskraft till honan. Och kvinnan likaså. Så måste det väl vara någonstans, sa han i programmet.

Ångrade orden

Uttalandet fick bland andra middagssällskapet artisten Miriam Bryant att reagera kraftigt, och efter att programmet sänts var Zelmerlöw djupt ångerfull över sitt ordval.

–  Jag hade kunnat skylla på att det var mycket alkohol och så men det känns fegt, sa han till Nöjesbladet.

Men nu säger popstjärnan, som snart representerar Sverige i Eurovision Song Contest i Wien, att han själv skulle kunna tänka sig att dejta en kille.I tidningen Metros webb-tv-program ”Fråga mig” ställer han sig positiv till att träffa någon av samma kön.

”Om jag får feeling”

– Ja, om jag får feeling så absolut. Det skulle jag kunna göra. Men som sagt, då ska jag ju få feeling också, säger han.

Zelmerlöw berättar också att det var just den stormiga debatten som uppstod efter ”Pluras kök” som fick honom att gråta senast. Den inträffade i samband med uppbrottet med flickvännen Azra Osmancevic – och kombinationen knäckte honom totalt.

Är singel

– För typ ett år sedan hade jag en rätt tuff helg. Dels sändes det här beryktade ”Pluras kök”-programmet och samma helg tog det slut med min dåvarande flickvän. Och då var det mycket gråt, må du tro.

När han får frågan om han är kär i någon blir han hemlighetsfull.

– Svår fråga, nej det är jag inte. Men i krokarna. Jag vet inte vad jag ska svara mer på den frågan. Jag har inget förhållande, jag är singel, säger han och skrattar.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN