Nya musikprojektet ska uppmärksamma kvinnor

Släpper en ny version på ”Queen” och vill samla in pengar till Röda Korset

Av: Leo Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Tillsammans har de skapat ett projekt för att rikta strålkastarljus på de problem världens kvinnor lider av.

Det har de gjort genom musiken.

– Vi har en stark röst och en möjlighet att säga ifrån. Det har inte alla och med det här projektet kan vi förstärka rösten, säger Janice.

I dag, den 8 mars, är det Internationella kvinnodagen.

Vad passar då bättre än att lansera ett stort projekt för kvinnor – av ett hundratal kvinnor. Projektet heter #Medsyster och syftet är att uppmärksamma kvinnor i världen som varje dag utsätts för våld, hot och kränkningar.

Som en del av satsningen släpps en ny version på Janices låt ”Queen”.

– Det är en av mina originallåtar som vi har skrivit om till detta projekt. Det är en musikvideo till också och låten kommer att styra den här kampanjen, om man säger så, säger Janice.

Till sin hjälp har hon flera tunga namn. Sabina Ddumba, AMWIN och Lash featar på själva låten. I musikvedeon medverkar Stina Wollter, Alexandra Dahlström, Saga Becker, Emilie Roslund och Fanny Klefelt.

Låten och den tillhörande videon släpps nu i dag på samtliga plattformar.

– Jag visste inte att den här låten kunde blir större men den har växt till något enormt mäktigt. Deras medverkan är så stark och jag är överväldigad över att de vill ta del av detta och visa sitt stöd och engagemang i den här frågan. Det har varit otroligt att samarbeta med dem, säger Janice.

Hoppas samla in pengar

Initiativet har även ett insamlingssyfte till förmån för Röda Korset.

– Vi vill tillsammans enas och uppmana om Röda Korsets arbete för detta. Vi hoppas kunna uppmärksamma kvinnor runt om i världen.

– Vi gör det här för att sprida ordet om att det finns kvinnor som inte har samma förutsättningar som oss, speciellt de som drabbas av kris, krig och katastrof. Vi har en stark röst och en möjlighet att säga ifrån. Det har inte alla och med det här projektet kan vi förstärka rösten.

Arbetet med projektet startade i höstas och Janice ser det som en slags förlängning på Metoo-kampanjen.

– Absolut. Det har i alla fall varit mitt sätt att berätta min historia och sprida det här och få det att växa ännu mer till något ännu större.

Fest i kväll: ”Alla är välkomna”

Nu på torsdagen hålls det även en fest och en tillhörande insamling på Hornhuset i Stockholm.

– Alla, alla, alla är välkomna att dela kvällen med oss där vi kommer att framföra låten och visa videon. Förhoppningsvis har vi väldigt givande och starka samtal om detta där.

Publicerad:

LÄS VIDARE