”Fler män borde ha skägg och mustasch”

NÖJE

Alexander Bard trivs utmärkt med sin skäggväxt

Ansiktshår, avdankade schlagertanter och musikfilosofi – läs hela chattet med Europride-aktuella BWO!

BWO säger: BWO är här!!!
Tina säger: Hej Alla!Vill säga att ni är jäkligt häftiga alltså,allt som ni skapar blir himla bra.Bells of freedom är underbar,har ni många spelningar framöver?Kramar till er alla//Tina
BWO säger: Vi har turnerat sedan mitten av maj och ska hålla på till mitten av september, över 30 konserter totalt! Närmast Europride på lördag!
Alex säger: Hur kommer det sig att ni gör den här pride-låten?
BWO säger: Vi fick en förfrågan i oktober och tanken var att BWO redan har en stor internationell publik och kunde locka folk till Stockholm under Europride. Därför har vi inte bara gett ut singeln "The Bells Of Freedom" utan även gjort en video till låten och uppträtt veckorna före Europride i bl a Berlin och London. Sen är vi ju ganska politiska också.
Lotta säger: Hej Martin! Min son Noa, 3,5 år, har verkligen fastnat för er musik och sjunger jämt på era låtar! Favvo videon är Barcelona och han tycker att det är oerhört spännande när tjuren kommer! Förutom BWO så gillar han även bilar och har lärt sig alla bilmärken – självklart så undrar han nu vad ni kör för bilar och vilka färger de har? //Bamse jätte kramar från Noa (gm Lotta)
BWO säger: Alexander kör en Honda stadsjeep med dieselmotor, Marina kör en Kia, och Martin kör en Volvo. Vi gillar rejäla bilar, Volvo är t ex en utmärkt bil.
asdasdasd säger: tja! vilka var era idoler när ni var små ?
BWO säger: Alexander gillade Marc Bolan och Gary Glitter, Marina gillade Sparks och ELO och Martin gillade Freddie Mercury och Elton John. Och det gör vi fortfarande, vilket antagligen hörs en hel del.
annika säger: Varför är ni inte större en vad ni är, tycker ni gör musik i klass med ABBA trallvänliga låtar, glad musik och eran sångare är bland dom bästa, vill ni inte bli större ?
BWO säger: BWO kan inte gärna bli större. Vi har ju den största turnén i Sverige i sommar med många konserter med över 20 000 i publiken. Och utomlands uppträder vi ofta för flera hundra tusen människor åt gången (senast inför 300 000 människor i Berlin). Däremot syns vi inte så mycket i tidningarna men det beror på att vi är intresserade av att göra musik och inte av att vara kändisar.
Baby säger: Ni verkar ganska olika i bandet? Vad snackar ni om när ni är ute på turné?
BWO säger: Vi har en rå jargong, det piggar upp! Annars snackar vi om sånt som förenar oss: Marina och Alexander kan prata konst i timmar, Alexander och Martin gillar ju sport i alla former, och Marina och Martin snackar om sina träningspass och yogainstruktioner. Sen snackar vi förstås alla tre väldigt mycket om musik och mode, våra gemensamma passioner.
Malin säger: Hej allihopa! Har funderat över hur stora ni är i Östeuropa egentligen? Är det där bara en myt?
BWO säger: BWO har haft fler listettor i Östeuropa (och i fler länder) än något annat svenskt band sedan Abba och Roxette. Det är ett faktum. Därför spelar vi mycket i städer om Moskva, Warszawa, Budapest och Istanbul. Fast numera tillbringar vi lika mycket tid i London och Berlin också. Svensk musik är populär i Östeuropa men ofta med andra artister än de som är störst här hemma. Ingen vet ju vilka Kent är. Men September, Arash och Velvet har också en stor publik i öst.
Pontus säger: Hej. Vem valde era kläder i melodifestivalen detta året? Min lillebror tyckte att Alexander såg ut som en semla.
BWO säger: Kläderna i Melodifestivalen designades av Markan Pejoski som tidigare är mest känd för sina kostymer åt Björk. Marjan bor och arbetar i London och på Bali, där han har sin designstudio. Men ursprungligen kommer han från Makedonien så han förstår BWOs rötter utmärkt.
lil säger: När kommer Alexander raka bort skägget? Vad är myten bakom det?
BWO säger: Alexander trivs utmärkt i skägg och mustasch. Det är inte Alexander som borde raka sig utan fler män som borde ha skägg och mustasch.
Ulf i Karlstad säger: Jag tycker ni är ett underbart gäng med FANTASTISKA låtar. Tycker inte ni som mig att dom skall skickar er till eurovisionfinalen direkt om Sverige nångång skall vinna igen ???
BWO säger: Jo, svenska folket får gärna skicka oss till Eurovision någon gång. Det skulle nog gå bättre än om vi fortsätter att skicka avdankande gamla schlagertanter. Men då måste nog svenska folket också fattat det först. Och det verkar gå litet trögt med den saken, haha.
jd säger: Hur känns det att vara så populära? Känner folk igen er var ni än går?
BWO säger: Ja, vi blir igenkända hela tiden. Det kan vara ganska stressande men är förstås någonting man får så ut med om man vill vara populär. Och vi vill nå fram och nå ut med vår musik, det vill alla musiker.
Andras nilsson säger: hej! hur blir man flickidol?
BWO säger: Vi antar att man blir idol och man gör någonting bra och ser till att se juste ut.
säger: Martin, är du singel??? Hoppas, hoppas....
BWO säger: Ala tre i BWO lever i förhållanden för tillfället och det ser ut att förbli så ett bra tag framöver.
Light Head säger: Vilken låt skulle BWO säga är den catchigaste ever? (Bortsett från era egna)
BWO säger: Problemet är att många av de bästa låtarna genom historien är så sönderspelade att man inte orkar höra dem längre trots att man vet att de är jättebra. Så är det ju t ex med de flesta av Beatles och Abbas låtar. Så vi kan inte utnämna en låt som är catchigast.
Hobbe säger: Love u! Men varför var inte La Camilla med i videon till "Bells of freedom"? Dominika och Jean-Pierre från Army of lovers var ju med...
BWO säger: Army Of Lovers består sedan 1996 av Alexander Bard, Jean-Pierre Barda och Dominika Peczynski. Michaela och Camilla sålde sina andelar i bandet til trion och lade av.
Charlotte19 säger: Blir det inte tröttsamt att vara i grupp hela tiden? Blir ni inte trötta på varandra?
BWO säger: Nej, vi blir aldrig trötta på varandra. Ett viktigt trick är att lämna så mycket tid åt varandra som möjligt under turnéerna. Alltså umgås vi t ex inte i grupp efter konserterna utan går var och en till sin bar med sitt eget sällskap i stället för att hänga ihop mer än nödvändigt. Då blir det roligt att träffas nästa morgon igen i turnébuseen för man har olika historier att berätta.
Kaksmulan säger: Hur kom ni på erat artist namn?
BWO säger: Alexander och Marina käkade middag för en massa år sedan då Alexander berättade om ett filosofiskt koncept som hetter corps sans organs på franska. Det blev Bodies Without Organs på engelska och då tyckte Marina att det var det bästa bandnamn hon någonsin hört. Så det fastnade och blev bandnamnet när de träffade och började jobba med Martin några år senare. Och sen blev namnet nerkortat till BWO i Östeuropa för att folk skulle kunna uttala det.
Tommy säger: Question from the USA - When is BWO going to come to the states? - We love you guys and are trying to share the love with others but a concert or two would definately help!! - Love Tommy and Anna
BWO säger: Hi Tommy and Anna! BWO will be promoted in the US for the first time this fall with the club release of the Hex Hector remix of "Chariots Of Fire". The Campaign starts in August. But we have to go to Japan and Asia first where we will spend most of the fall this year.
Pontus säger: Hej. Är Alexander kristen? MVH Pontus
BWO säger: Nej, Alexander är absolut inte kristen. Alexander är zoroastrier.
Majsan säger: vilken låt tycker ni själva är den bästa?
BWO säger: Det går inte att svara på. Det är som att fråga en morsa vilken av sina ungar hon gillar bäst.
Lyxunge säger: Ni måste välja: Renässansen eller barocken?
BWO säger: Både ock! Vi älskar både renässansen och barocken och BWO är framför allt ett väldigt barockt band. Lågmäldhet var aldrig vår grej.
Anna - Ljubov säger: Vad brukar ni göra med alla presenter som ni får av era fans?
BWO säger: Vi sparar presenterna i vinden på kontoret. En och annan present får även ligga framme vid datorerna som inspiration. Vi gör ju musik för att våra fans ska ha någonting bra att lyssna på och leva med.
Moderator säger: Sista frågan!
FH säger: Säg nåt filosofiskt och kul!
BWO säger: Musik är den enda mänskliga aktiviteten som inte går att polcka sönder och analysera. Det går bara att ta ställning: Antingen tycker man om en låt eller annars gillar man den inte. Det är mystiskt!
Moderator säger: Stort tack till BWO och alla som chattat!
BWO säger: Tack allihop, over and out, och vi syns förhoppningsvis så många spm kan i Pride Park på lördag!!!