Applegate opererade bort brösten

NÖJE

”Det var ett svårt val”

1 av 2 | Foto: Drabbad av CANCER Skådespelerskan Christina Applegate valde att operera bort brösten efter sjukdomsbeskedet.

HOLLYWOOD. Cancern har tvingat Christina Applegate att offra båda brösten.

– Ibland gråter jag, ibland skriker jag och ibland blir jag fruktansvärt arg, säger Applegate som slog igenom i tv-serien ”Våra värsta år”.

I en öppenhjärtig intervju berättar den 36-åriga skådespelerskan att trots att sjukdomen enbart hittades i hennes vänstra bröst valde hon att ta bort hela bysten i ingreppet för tre veckor sedan.

Beslutet påverkades av att hon – likt sin mamma – bär på genen BRCA1 som kopplats till bröst- och äggstockscancer.

Berg- och dalbana

– Jag ville bara bli av med det. Därför gjorde jag valet. Men det var svårt, säger hon i intervjun med ”Good morning, America”.

För Applegate har cancern inneburit en känslomässig berg- och dalbana. Hon uppger att hon ibland tycker fruktansvärt synd om sig själv.

”Okej att gråta”

– Men det är en del av läkandet och för alla andra som drabbats vill jag säga att det är okej att gråta. Det är okej att falla till golvet och skrika om man vill göra det.

Nu väntar plastikoperationer för att reparera det som togs bort vid operationen. Och det orkar blondinen bakom tv: s Kelly Bundy skämta om:

– Jag kommer att ha söta bröst till jag är 90. Jag kommer att ha de bästa tuttarna på hemmet. Alla tanter runt bridgebordet kommer att vara avundsjuka på mig.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!