Vi måste vara noga med att skilja på Alcazar och privatlivet

NÖJE

Alcazar

Älskare och arbetskamrater. Magnus Carlsson och Andreas Lundstedt i Alcazar sätter sin kärlek på prov i Melodifestivalen.

- Visst kan det bli slitningar, säger Andreas.

För två år sedan berättade de för första gången om sin kärlek.

Sedan dess har Magnus Carlsson och Andreas Lundstedt blivit ett av landets kändaste gaypar. Och nu är de dessutom med i samma grupp. Nyligen lämnade Magnus sitt gamla band Barbados för att bli ny medlem i Alcazar.

Paret delar både jobb och privatliv.

- Vi måste vara noga med att skilja på Alcazar och privatlivet. Vi har pratat jättemycket om det på hemmakvällarna över några glas vin.

- Vi måste ju kunna ge och ta kritik inom gruppen. Och då får vi inte vara för känsliga. Om jag eller Magnus påpekar något om varandra får det inte sluta med ett "du älskar mig alltså inte längre". Men det blir en prövning, säger Andreas Lundstedt.

Alcazar är redan ett stort namn i Europa och Australien. Den största framgången är singeln "Crying at the discoteque" som sålt i 700 000 exemplar.

Men gruppen tar inte ut någon seger i förskott.

- Det vore förstås jättekul att vinna, men det är ju jättebra artister med i tävlingen och man kan aldrig veta hur det ska gå, säger Magnus Carlsson.

I Göteborg tävlar Alcazar mot Magnus gamla "fiender" Brandsta City Släckers. Vid förra årets tävling rök de ihop i ett typiskt medieuppeldat bråk där Magnus kallade Brandsta "oseriösa".

- Det känns inte direkt som en slump att vi placerats i samma delfinal. Men jag tycker att det ska bli kul att träffa killarna igen. Det finns absolut ingen schism mellan oss. De är verkligen störtsköna killar, säger Magnus Carlsson.

Däremot är han glad över att Alcazar slipper möta hans gamla grupp Barbados i Göteborg.

- Men brytningen har varit en skön brytning. Det har varit raka rör. Det känns som jag hittat hem, samtidigt som de är väldigt nöjda med den nye sångaren Mathias.

- Det ska bli kul att höra hur Barbados kommer att låta nu, säger Magnus.

På Melodifestivalens presskonferens vägrade Magnus Carlsson och Mathias Holmgren posera på samma bild.

- Men det beror inte på att jag har något emot honom. Det kändes bara ologiskt att vi skulle gulla med varandra bara för att fotograferna ville det, säger Magnus.

Alcazar

Dan Panas