Komediserie topprankad till Emmy

NÖJE

Six Feet Under krossade motståndet när nomineringarna presenterades

1 av 3 | Foto: ap
Nominerade Six feet under (betalkanal).

"Six Feet Under" – såpan om en familj och deras begravningsbyrå – begravde motståndet när nomineringarna till Emmy galan i dag presenterades.

Men president Bartlett ger sig inte utan kamp. ”Vita huset” la beslag på 21 nomineringar, mot 23 för ”Six Feet Under”.

Tv-bolaget HBO:s framgångssaga fortsätter. Efter framgångar med ”Sopranos” och ”Sex and the City” är det nu ”Six Feet Under” som dominerar bland nomineringarna till den 54 årliga Emmy-galan.

Serien går på en betakanal och har inte fått samma genomslag i Sverige som till exempel ”Vita huset”. 23 nomineringar är en imponerande siffra, men rådde inte på rekordet från 1994 då ”På spaning i New York” tog hem 26 nomineringar.

De två serierna tävlar om prestigefyllda ”Årets drama” tillsammans med "CSI: Crime Scene Investigation," långköraren "Law & Order" och "24" som har Sverigepremiär först i höst.

Årets succékomedi är "Will & Grace" med tretton nomineringar, medan ”Alla älskar Raymond” och ”Vänner” får nöja sig med 11 nomineringar var.

Trösten för publikfavoriten ”Vänner” är att serien äntligen ser ut att kunna vinna en Emmy får skådespelarnas arbete. Både Matt LeBlanc och Matthew Perry har chans att bli ”Bästa manliga skådespelare i en komediserie”, medan Jennifer Aniston hoppas ta hem ”Bästa kvinnliga skådespelare i en komediserie”.

Fjolårsfavoriten ”Sopranos” kan tyckas ha glömts bort, men de nya avsnitten om Tony Sopranos lilla imperium har ännu inte visats.

Eftersom några få tävlande kommer att göra upp om de flesta tunga priserna så blir besvikelserna desto fler. Populära serier som ”Cityakuten”, ”På spaning i New York”, ”Advokaterna” och "Ally McBeal" kommer att gå nästan tomhänta från galan den 22 september.

Mattias Lundell