Mejla

Zandra Lundberg

Kändisarnas senaste statussymbol stinker

NÖJE

Glöm märkesväskor och sportbilar.

Det pågår ett nytt statuskrig där ute.

Och det är inte vilket skitkrig som helst.

Toadrottning Celin Dion leder badrumsligan.
Toadrottning Celin Dion leder badrumsligan.

Du kanske har gått omkring och trott att ett badrum bara är ett badrum. En plats man uppsöker för att uträtta ett och ­annat behov, ta en dusch och kanske dra på lite deodorant.

Ha!

Nu måste jag tyvärr komma in och vända upp-och-ner på hela din världsbild. Åtminstone den toalettrelaterade.

Håll i dig nu: Badrummet är den nya statussymbolen.

Och nu kanske du tror att det handlar om superexklusivt ­kakel influget med privatjet från någon avlägsen marockansk by. Att det kanske har att göra med ett komplicerat ­system av LED-fiberbelysning som bildar en exakt replika av södra stjärnhimlen eller badkar som står på guldtassar. Och det gör det väl också, delvis.

Men för er som inte kommit underfund med badrumshajpen handlar det alltså först och främst om hur MÅNGA badrum man har, inte hur smakfullt inredda de är.

Hur har då jag, en nöjes­journalist utan det minsta ­intresse för varken badrum, ­inredningstrender eller statussymboler, lyckats snappa upp det här?

Det började med att jag en vacker dag snubblade över en nyhet om Celine Dions lyxkåk som hon antagligen bakis­shoppat för några miljoners miljarder. Som en liten detalj nämndes det att härligheten ­hade nio badrum. Jag upprepar: nio badrum!

Det är svindlande information. Vilka är det som ska besöka alla de här badrummen? Blir de tvungna att hyra in statister som står och duschar bara för att de inte ska eka tomma? Har de nio uppsättningar av tops och rakapparater?

Jag läser också att sångerskan har så kallade ”halvbadrum” det vill säga badkar som står och dräller i någon korridor ­någonstans, lättillgängliga för den badsugne att bara dra av sig kläderna och hoppa i.

Jag blir så till mig att jag googlar vidare på ämnet. Och plötsligt inser jag att det pågår ett badrumskrig där ute i kändisland.

Exklusivt i den här krönikan kan jag presentera: K ändisarna med flest badrum (paus för en pampig fanfar framförd av en kort man på en stor häst).

Oprah Winfrey leder så klart med fjorton (!!!) badrum.

Sedan följer:

Celine Dion (9).

Victoria och David Beckham (9).

Jennifer Garner och Ben Affleck (7).

Jerry Seinfeld (6).

George Clooney (6).

Halle Berry (6).

Och sist på listan hamnar Kate Hudson med sina ynka fem badrum.

Nu väntar jag bara på att ”­antal badrum” ska kvala in som standard i de små faktarutorna intill intervjuer med kändisar.

Eller: att trenden vänder tvärt, stjärnorna cementerar igen sina badrum och skaffar Stockholmdusch.

ANNONS EXTERN LÄNK

Årets trender hos Åhléns – fynda inredning, kläder och skor här

Åhléns

Av: 

Zandra Lundberg

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Zandra Lundberg