Nöje

Skådespelaren David Cassidy har dött

avSimón Bustamante

Förra veckan lades skådespelaren och tidigare tonårsidolen David Cassidy in på sjukhus – och var i akut behov av en levertransplantation.

Nu meddelar hans representanter att Cassidy dött av organsvikt.

Han blev 67 år.

1 av 3 | Foto: Dan Steinberg / AP
David Cassidy.

David Cassidy lades förra veckan in på ett sjukhus i Florida – och enligt uppgift hade hans njure och lever fallerat.

Enligt Cassidys representanter var skådespelaren och tidigare tonårsidolen i akut behov av en levertransplantation.

Men natten mot onsdag svensk tid kom beskedet att David Cassidy dött.

”David dog omgiven av de han älskade, med glädje i sitt hjärta och fri från den smärta som hade plågat honom så länge”, skriver en representant för skådespelarens familj till USA Today.

Ikonisk tonårsidol

David Cassidy var bland annat känd för sin roll som Keith Partridge i tv-serien ”The Partridge Family” – och var på 70-talet en ikonisk tonårsidol, både som soloartist och som medlem i bandet med samma namn.

Genom sin karriär spelade han in en rad filmer och medverkade i tv-serier som ”Malcolm in the middle” och ”CSI” – samt sålde över 30 miljoner skivor.

Kämpade med demens

I februari meddelade David Cassidy att han diagnostiserats med demens – och att han tänkte lägga av med turnerandet för att fokusera på sin hälsa.

Han medgav också att demensen i hans familj hade plågat honom genom åren, eftersom han fått bevittna sin farfars kamp mot syndromet – och sin mors ”försvinnande” in i det.

Den senaste tiden ska skådespelarens hälsa ha sviktat – vilket till slut ledde till David Cassidys akuta inläggning på sjukhus.

Han blev 67 år.