Hade elva starka preparat i hemmet

NÖJE

LONDON/HOLLYWOOD. Elva superstarka mediciner, inklusive Metadon, Demerol och Propofol, hittades i Michael Jacksons hem.

Nedan ser du hela den skrämmande listan på innehållet i Jacksons hemapotek.

Nu jobbar den amerikanske narkotikapolisen DEA med att spåra de läkare som skrev ut medlen.

Polisen bekräftade i går att Diprivan, eller Propofol som medicinen också kallas, var bland de droger som beslagtagits i Michael Jacksons hem i Holmby Hills. Propofol är ett medel som framför allt används på sjukhus, av narkosläkare, och är känt för att verka mycket snabbt och effektivt. Det är dock svårdoserat för en lekman. Medicinen, en mjölkig vätska, injiceras eller ges med dropp.

Utskrivet i hans alias

Enligt polisen har man också funnit det starka, smärtstillande narkotikapreparatet Demerol i huset, och det är denna drog som Jackson ska ha injicerats på förmiddagen innan han dog.

Allt var inte utskrivet i stjärnans namn, det fanns också receptbelagda mediciner som var utställda på kända Michael Jackson-alias som Omar Adams, Omar Arnold och Jack London.

Nu vill Los Angelespolisen och DEA veta vilken eller vilka läkare som har skrivit ut medicinerna. I och med att DEA kopplats in så har utredningen blivit ett federalt ärende. Enligt The Sun är det minst fyra olika läkare som skrivit ut drogerna.

– Starka smärtstillande medel av alla sorter hittades. Det finns ingen rimlig anledning till att

alla skulle finnas där. Att använda mer än en sort av den här typen av mediciner kan vara dödligt. Men det fanns tio olika i huset – det är otroligt, säger en källa till The Sun.

Skrupelfria läkare

Enligt utläckta uppgifter ur obduktionsundersökningen fanns det märken efter sprutor på flera ställen på Michael Jacksons kropp.

– Polisen undersöker om de personer som fanns i Jackson krets agerade ansvarsfullt, säger källan.

En annan poliskälla säger till tidningen att Jacksons död kanske kan bidra till att rensa upp i träsket av läkare som skriver ut mediciner till celebriteter på lösa grunder.

– Polisen kommer förstås också att titta på vilka andra personer de här läkarna har skrivit ut mediciner till.

Matt Fiddes, Michael Jacksons vän och livvakt när stjärnan befann sig i Storbritannien, berättar att både han och vännen Uri Geller har tagit mediciner och sprutor i beslag från Michael Jackson. Men förråden fylldes snabbt på med hjälp av skrupelfria läkare.

– Läkarna hade sådant inflytande över Michael att våra ansträngningar föll platt. Vad mig anbelangar har de Michaels blod på sina händer, säger Matt Fiddes till Sky News.

ARTIKELN HANDLAR OM