Melodifestivalen

SCHLAGERN PRESENTERAS AV

Här brister det för Sarah

Av: 

Ylva Niklasson

NÖJE

Tröstades av Rennie Mirro: Jag var helt skakig efteråt

När kamerorna slocknade i greenroom dog Sarah Dawn Finers leende.

Rennie Mirro tröstade henne när tårarna föll efter den förlorade duellen.

Men på efterfesten i natt firade stjärnorna ihop.

Sarah Dawn Finer var storfavoriten som föll.

När Petra Mede läste upp Malena Ernman som duellens vinnare var chocken på scenen total.

Sarah, som har planerat sitt nummer i ett halvår, kramade om sin överman och fick gå tillbaka och sätta sig i greenroom medan Malena gick upp på scenen för att sjunga vinnarlåten.

”Skönt att det är över”

När stålkastarna mot greenroom slocknade släppte dock Sarahs glada fasad och tårarna började rinna. Hennes halvbror Rennie Mirro smög in i greenroom och satte sig bredvid och tröstade henne.

Under Malenas framträdande lämnade Sarah plötsligt greenroom och försvann bakom scenen. Efter ett par minuter återvände hon. Då hade hon en pappersbit i handen som hon torkade ögonen med.

När det var dags för presskonferens var Sarah samlad igen och höll fasaden uppe. Hon log mot alla kameror och förklarade att hon var glad över Andra chansen-platsen.

– Det känns skönt att det är över. Jag fick sådan absurd kick när jag sjöng och var helt skakig efteråt, jag trodde inte att jag skulle reagera så, säger hon.

Grattade Malena

Hon berättar att nerverna vuxit under veckan och att de under gårdagen var en hel del fjärilar i magen.

– Jag sov inte så mycket i natt eftersom jag var så anspänd, säger hon.

Hon hävdar att hon inte är besviken över duellförlusten och att hennes framträdande var det bästa under hela veckan. Att Malena skickades direkt till Globen tycker hon bara är roligt.

– Jag är jätteglad för både hennes och min skull. Vi har samma medlåtskrivare, Fredrik Kempe, samma klänningskapare, Camilla Thulin, och samma skivbolag, så vi är väldigt goa vänner.

På efterfesten i natt gick Sarah fram till Malena och förklarade att hon tyckte att operasångerskan var värd finalplatsen. Sedan kysste hon hennes hand inför den samlade presskåren och lyfte upp en skrattande Malena i luften.

– Vi ses i Globen, sa Malena när de skiljdes åt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Fixa vita tänder hemma på 30 minuter – köp smidigt startkit här

Dentway

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen