Prinsessan Madeleine

Nu är de gifta

Av: 

Ida Gustafsson

Martin Nilsson

Sara Lodin

Foto: STEFAN JERREVÅNG

NÖJE

Nu är prinsessan Madeleine och Chris O'Neill ett äkta par.

På frågan om paret är beredda att vigas svarade den blivande maken: 

– I will, sa Chris O'Neill.

Men det blev ingen kyss i kyrkan. Först när brudparet vinkade till folket utanför Slottskyrkan fick han äntligen sin kyss. Flera gånger om.

Under stort jubel pussades paret. 

Och när saluten på 21 skott började skjutas från Skeppsholmen kom en puss till.

”I will”

Vigselceremonin inleddes med att sångerskan Marie Fredriksson inledde med sin låt Ännu doftar kärlek. Sedan läste kronprinsessan Victoria och Chris ena syster Natascha läste en del bibeltexter i kyrkan.
När kronprinsessan läste fick prins Daniel springa efter prinsessan Estelle.

Och på frågan om de vill äkta varandra svarade:

– I will, sa han.

Madeleine å sin sida svarade:

– Ja.

Kindpussar

Men i stället för en kyss pussade Chris sin fru på kinden. När Lars-Göran Lönnermark förklarade dem man och hustru fnissade det äkta paret till.

När Peter Jöback framförde sin låt The first time ever I saw your face såg det äkta paret märkbart rörda ut.

Inför uttåget till tonerna av Brudmarschen från Delsbo som framfördes av Hälsinge Låtverkstad i Järvsö pussade Chris O'Neill sin äkta hustru på kinden - igen.

Och när de gick ur kyrkan log det äkta paret stort till gästerna i bänkraderna.

Kortege genom stan

Under kortegen från Slottet till Riddarholmen åkte de nygifta makarna i den öppna vagnen paradkaleschen. Brudparet var väldigt glada och vinkade ivrigt till folkmassan som stod utmed kortegevägen.

Vid ankomsten till Riddarholmen en kvart senare klev de i S/S Stockholm som tar brudparet och hedersgästerna till Drottningholm.

Där väntar en fyrarätters btöllopsmiddag signerad av hovtraktören Stefano Catenacci. Menyn är en välborgad hemlighet och den enda förhandsinformationen är att middagen går i svenskt tema.

Estelle är med

Med in i mamma Victoria och prins Daniel in i Slottskyrkan kom prinsessan Estelle. Klädd i en ljusrosa klänning och vita skor bars hon in i kyrkan av prins Daniel. På plats i kyrkan fick hon en egen liten förgylld stol att sitta på.

Bakom kronprinsessfamiljen kom drottning Silvia i en jadegrön klänning tillsammans med prins Carl Philip.

Kung Carl XVI Gustaf ledde in prinsessan Madeleine till fästmannen Chris som väntade vid altaret med sin bestman Cedric Notz.

Kvar på hotellet

Med mindre än 15 minuter kvar till vigsel var paniken påtaglig bland gäster och personal på Grand Hôtel där flera av gästerna bor.

Risken finns att de inte hinner in till kyrkan i tid. Två minuter innan dörrarna ska stängas är gäster kvar på hotellet. Och med mindre än 20 minuter kvar till vigseln är en del gäster fortfarande kvar på hotellet.

Och enligt rapporter till Aftonbladet har vakterna har sagt till gästerna:

– Ni måste lämna hotellet nu för dörrarna till kyrkan ska stängas.

Personalen uppges vara stressad för att gästerna inte kommer i väg. Och den röda mattan har rullats ihop.

Madeleine förbereder sig

Sedan tidigare har flera gäster anlänt till kyrkan. Bland dem finns designern Valentino Garavani som har gjort prinsessan Madeleines klänning.

Men också brudgummen Chris.

Däribland prinsessan Madeleines väninna Lovisa de Geer och hennes pojkvän Niklas Bolle var tidigt på plats. Men även centerledaren Annie Lööf med hennes Carl Johan bänkade sig i god tid.

Flera av bröllopsgästerna färdas till Slottet i blåa SL-bussar.

Chris är glad

På Grand Hôtel bor flera av de kungliga gästerna, bland annat danska prinsparet Joachim och Marie och prinsessan Charlene av Monaco.

Enligt rapporter ska några av gästerna som var med på festen på Grand Hôtel i går, ha setts äta lunch i Vinterträdgården på hotellet. Chris O'Neill sågs tidigare i dag gå runt i hotellobbyn, där han leende hälsade på bröllopsgästerna.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Prinsessan Madeleine

ÄMNEN I ARTIKELN

Prinsessan Madeleine

Bröllop