Idol-Nicklas är försvunnen

avJohn Granlund

NÖJE

Familjen hittade 20-åringens kläder nära deras hem: Vi tror att han irrar omkring

1 av 7 | Foto: OLA AXMAN
VAR PRESSAD EFTER ”IDOL” Nicklas Hocker deltog i TV4-programmet 2009. Efteråt har han turnerat på egen hand. ”Han var ganska pressad efter ”Idol” och hade spelningar över hela Sverige”, säger mamman Susanne Hocker.

Idol-deltagaren Nicklas Hocker är försvunnen sedan i tisdags morse.
Nu letar organisationen Missing People efter 20-åringen längs Onsalafjorden i Kungsbacka.
– Vi tror att han irrar omkring någonstans, säger mostern Marie Hayling.

Nicklas Hocker är försvunnen sedan i tisdags morse. Nu har familjen vänt sig till media – i hopp om att den som har sett Nicklas hör av sig till polisen.
När mamman Susanne Hocker skulle väcka sin son på tisdagsmorgonen upptäckte hon att han inte var på sitt rum, berättar Nicklas moster Marie Hayling.
– Hon började leta runt i Onsala och längst ut på en pir hittade hon hans tröja, hans mössa och han skor, säger hon.

Varit deprimerad

Marie Hayling säger att Nicklas varit deprimerad tidigare och fått behandling för det. Men på senare tid ska han ha börjat må bättre, säger hon.
– Vi tror att han irrar omkring någonstans och gömmer sig. Det finns många tomma bodar som man kan sitta och kura i om man inte vill komma fram, säger hon.
Efter att Nicklas konstaterades försvunnen på tisdagsmorgonen drog polis, räddningstjänst och sjöräddning i gång en efterspaning med bland annat dykare och helikopter, utan att hitta något.
Vid 16-tiden i går drog organisationen Missing People Sweden i gång en skallgångskedja där 100 personer deltog. Men sent i går kväll hade man inte gjort några fynd.
Enligt Peder Schillerström som leder eftersöket koncentrerar man sig på ett område som är en kvadratkilometer stort i närheten av Nicklas hem.
– Eftersom räddningstjänsten inte har påträffat något i vattnet misstänker vi att han befinner sig i terrängen, säger Peder Schillerström.

Förtvivlad över försvinnandet

Nicklas mamma Susanne Hocker är förtvivlad över sonens försvinnande.
– Det här kommer som en blixt från klar himmel. Han har arbetat heltid och vid sidan av det har han jobbat hårt med att skriva och spela in låtar. Samma dag som han försvann skickade han ett sms till sin bästa vän och skrev att de borde spela in en ny låt tillsammans, säger hon.
Nicklas deltog 2009 i tv-programmet ”Idol” och har sedan dess turnerat på egen hand samt medverkat i en uppsättning av rockoperan ”Jesus Christ Superstar”.
– Vi hoppas att han bara ville komma bort från allt ett tag. Han var ganska pressad efter Idol och hade spelningar över hela Sverige, säger Susanne Hocker.