Sats-modellen till försvar efter Katrin Zytomierska hatattack

Av: Joakim Wedholm

Publicerad:
Uppdaterad:

”Ledsamt att hon får genomslag för sina smaklösa angrepp”

1 av 8 | Foto: Magnus Sandberg
Nu skriver Zytomierska om sin syn på hemlösa och tiggare.

Katrin Zytomierskas hånade henne.

Nu går Sats-modellen, Josephine, 34, till försvar.

– Det som gör mig riktigt ledsen är att jag har två små döttrar som ska växa upp i en värld där personer som Katrin Zytomierska får så stort genomslag för sina smaklösa angrepp, skriver hon i ett debattinlägg på Resume.se.

”Fy fan vad pinsamt att marknadsföra det här resultatet på en tjej som tränat i 13 år.”

Ett av många citat av Finest-bloggaren Katrin Zytomierska om gymkedjan Sats reklam med Josephine, 34 år.

Nu uttalar sig för första gången Josephine om attacken.

– Jag är ingen samhällsdebattör, jag har ingen blogg eller tidning eller annan medial plattform där jag kan försvara mig mot det angrepp som har riktats mot mig. För det är ett personligt påhopp på en privatperson i sin renaste form, inget annat, skriver hon i ett debattinlägg på Resume.se.

Får stort genomslag

Hon beskriver att hon är själv, till skillnad från Katrin Zytomierska, anser att människor ska få se ut som de vill. Och förklarar att skador, graviditeter och motionssvackor kommit i vägen för träningen samtidigt som hon försvarar annonsen och hur den utformades.

– Jag kommer aldrig väga 55 kg. Och sannolikt inte 70 kg heller. Jag tycker att det är skrämmande att en person som utger sig för att jobba med att hjälpa kvinnor till ett hälsosammare liv tror att alla ska väga lika mycket oavsett längd och andra förutsättningar, skriver hon i ett debattinlägg på Resume.se.

Hon avslutar med att det inte är Katrins hatattack i sig som gör henne ledsen:

– Det som gör mig riktigt ledsen är att jag har två små döttrar som ska växa upp i en värld där personer som Katrin Zytomierska får så stort genomslag för sina smaklösa angrepp.

Publicerad: