Stjärnans son: ”Jag gjorde misstag”

1 av 4 | Foto: Far & son Douglas
NÖJE

Han sitter fast i fängelse.

Men nu väljer Michael Douglas son att tala ut om familjen och problemen.

– Jag verkar vara fångad i en ond cykel av återfall, säger Cameron Douglas i Huffington post.

Att han har drogproblem är ingen hemlighet.

2009 fick stjärnskådespelaren Michael Douglas son, Cameron Douglas, 34,  fem års fängelse för bland annat heroininnehav. För två år sedan föll han dit igen och straffet förlängdes med ytterligare drygt fyra år.

Familjen har stöttat

I ett långt blogginlägg på Huffington posts hemsida väljer han att tala ut om händelsen och om relationen till familjen.

– Jag känner mig grundligt välsignad. Jag har en vacker och kärleksfull familj som troget har stöttat mig varje steg på vägen, de tror på mig och vägrar att ge upp under den ena motgångar efter den andra.

Med Catherine Zeta-Jones som styvmor och Michael Douglas som far har Cameron Douglas hamnat i rampljuset i samband med återfallen. 

– Jag säger inte att jag inte förtjänar att straffas, eller att jag är värd särskild behandling. Jag gjorde misstag och jag ska gärna och öppet erkänna mina fel. Men jag verkar vara fångad i en ond cykel av återfall som de flesta missbrukare är.

Hoppas på bättring

Cameron Douglas lyfter fram problematiken kring att många narkomaner blir satta i fängelse i stället för att få hjälp. Men nu har han hittat en lösning – sin tro.

– En dag, kommer kanske min familj, mina framtida barn, och vänner, att kunna betrakta mig som en man som lyckades att lämna den här planeten lite bättre än jag fann den, skriver han.