Norska stjärnan Lene Alexandra blev gruppvåldtagen

Publicerad 2013-04-23

Lene Alexandra: ”Jag skrek efter min mamma”

Lene Alexandra Øien blev gruppvåldtagen när hon var 12.

Nu berättar den norska stjärnan om skräckupplevelsen i en ny bok.

– Jag blev runtkastad och en efter en tog för sig, säger hon till norska VGTV.

Lene Alexandra Øien, 31, fick en världshit med ”My boobs are ok” 2007. I Norge har hon tävlat två gånger i ”Melodi grand prix”, den norska motsvarigheten till Melodifestivalen, vunnit ”Let's dance” och även deltagit i ”Idol” och ”Robinson”.

Skriver om övergreppet i ny bok

I en ny bok ””Bra nok!”, skriver den norska stjärnan om sin uppväxt och hur hon redan som 12-åring började dricka alkohol och umgås med äldre killar.

– Jag fick ofta blackouter, säger hon till VGTV.

– Det var inte alltid jag mindes vad som hänt, men en gång blev jag utsatt för en gruppvåldtäkt. Det är nåt som sätter spår.

Hon var bara 12 år gammal när det hände. I intervjun med VG:s tv-team berättar Lena Alexandra Øien att hon inte mindes vad som hänt, men att en väninna berättade dagen efter.

– Jag skulle nog ha önskat att hon inte berättat, säger hon.

– Hon berättade i detalj vad som hänt. Att jag blivit runtkastad och att en efter en hade tagit för sig. Jag har fått höra att jag skrek efter min mamma under våldtäkten.

Vågade inte anmäla

Men efteråt vågade sångerskan aldrig anmäla skräckupplevelsen.

– Jag bodde på ett litet ställe och det uppstod rykten. Jag kände mig billig. Jag tänkte inte på det som en våldtäkt. Jag lade skulden på mig själv under många år och det var inte förrän för några år sedan som jag insåg vad jag utsatts för. Så det var inte naturligt för mig att snacka med någon, säger hon.

Hoppas kunna hjälpa andra

Genom att nu berätta om övergreppet i sin bok hoppas hon kunna hjälpa andra.

– Det är kanske vanligare än folk tror. Folk pratar inte gärna om våldtäkt och jag tror att om vi pratar om det så kanske folk vågar be om hjälp innan det är för sent, säger Lene Alexandra Øien i intervjun.

ANNONS