Kalle Moraeus

Kalle Moraeus slutar på SVT

Dumpas av kanalen: ”Det är deras beslut”

avLinn Elmervik

SVT förlänger inte kontraktet med Kalle Moraeus, 54.
Kanalen planerar inga nya program med profilen efter ”Moraeus med mera”.
– Det är ingen dramatik, säger Kalle Moraeus till Nöjesbladet.

1 av 2 | Foto: JONAS BILBERG
Kalle Moraeus.

Samarbetet mellan Kalle Moraeus och SVT fortsätter inte.

För Expressen berättar tv-profilen att kanalen valt att inte förlänga hans kontrakt efter att ”Moraeus med mera” lagts ner.

– Det är deras initiativ. De tyckte att det var dags. Alltså det gör väl ingenting. Jag är inte bitter på något vis. Jag är jävligt laddad inför framtiden och vill ut och spela. Jag är ju musiker. Det är mitt liv, säger han.

Moraeus bekräftar nyheten för Nöjesbladet.

– Men det är ingen dramatik eller konflikt. Jag har vetat om det här i ett och ett halvt år. Jag har heller aldrig sagt att jag aldrig mer kommer att göra tv. Men just nu har jag inga uppdrag för SVT, säger han.

”Aldrig slutat vara musiker”

Kalle Moraeus har varit knuten till kanalen sedan 2011, då han fick det ärofyllda uppdraget att vara julvärd. I februari tvingades han lämna uppdraget som programledare för ”Så ska det låta” efter att SVT valt att ersätta honom med Sarah Dawn Finer.

Han har inte fått någon förklaring till varför kontraktet inte förlängs, men gräver inte ner sig över SVT:s beslut.

– Herregud, jag har aldrig sett mig själv om en programledare. Det har varit som grädde på moset i min tillvaro, men jag har aldrig slutat vara musiker och artist. Det är ju mitt faktiska yrke, säger han.

Ska göra inhopp

Nu planerar han att fokusera på musiken och i vår tävlar han i Melodifestivalen. Men har inget emot att ta sig an mindre tv-uppdrag under tiden.

– Jag har fått förfrågan om att vara reporter på Vasaloppet, vilket är bland det roligaste jag vet. Det bara dräller förfrågningar. Jag är oerhört lycklig och glad över allt som händer i mitt liv, säger han.

Det sista avsnittet av ”Moraeus med mera” sändes under julhelgen.

– Det ska bli skönt att återvända till att bara vara musiker igen. Men jag kommer sakna inspelningsdagarna, sa Kalle Moraeus till Nöjesbladet då.

ARTIKELN HANDLAR OM