Leif Loket Olsson: Därför lämnade jag Bingolotto

Missnöjet – fick inte längre vara med och bestämma

Han tackade för sig 1999.

Nu berättar Leif ”Loket” Olsson, 75, varför han lämnade ”Bingolotto”.

Han var missnöjd över att inte längre få bestämma över programmet.

– Jag fick inte vara med på samma sätt, säger han i podcasten ”Tv-fabriken”.

1999 tackade Leif ”Loket” Olsson för sig efter åtta år som programledare för Bingolotto. Sedan dess har han hoppat in som vikarie vid speciella tillfällen – men aldrig haft helhetsansvaret för det folkkära programmet.

I podcasten ”Tv-fabriken” berättar tv-profilen varför han egentligen lämnade skeppet. Han var missnöjd över att produktionen gick in och fattade beslut om innehållet i programmet, utan att rådfråga honom.

– När vi skulle göra det stora millenniumprogrammet skulle det bli ett fantastiskt stort program. Då blev det så stort att jag fick inte vara med på samma sätt och bestämma hur det skulle vara, säger han.

”Det låg i luften”

Upplägget föll inte Loket i smaken.

– Jag har ju alltid velat bestämma över programmet. Man kan inte vara programledare för något som man själv inte står bakom. Och så har det varit i alla tider.

Där och då tackade han för sig. Och han lämnade helt utan sorg.

– Det låg i luften att nu får det vara bra, säger han.

Dramatik kring programmet

Leif ”Loket” Olsson ångrar inte att han hade kontroll över programmet i åtta år. Han hade inte velat göra Bingolotto på något annat sätt.

– Nej det hade jag inte. Jag förstår inte hur det skulle gått till om jag inte hade haft det. Och då tror jag inte att programmet hade blivit som det hade blivit heller.

Bingolotto har ett dramatiskt år bakom sig.

I början av december fick programledaren Ingvar Oldsberg sparken med omedelbar verkan efter att en intern utredning visat på allvarliga arbetsmiljöproblem i tv-produktionen.

Publisert:

LÄS VIDARE