Michael Brinkenstjärnas fru död i cancer – 37 år gammal

”Vår älskade Tessan, min älskade livskamrat, vår älskade mamma har nu somnat in och lämnat oss”

avAnna Shimoda, Hans Shimoda

1 av 5

I går somnade kändismanagern Michael Brinkenstjärnas hustru Teresa in i sviterna av livmoderhalscancer.

Nu berättar han om den svåra sorgen.

– Det är det värsta jag varit med om i hela mitt liv, säger Michael till Nöjesbladet.

Kändismanagern Michael Brinkenstjärna, 51, har sorg. Hans fru Teresa Celeste gick i går kväll bort i sviterna av livmodershalscancer. Hon blev 37 år gammal.

Det var i dag på förmiddagen som Michael skrev om det sorgliga beskedet på sin Facebooksida.

”Vår älskade Tessan, min älskade livskamrat, vår älskade mamma har nu somnat in och lämnat oss”.

”Allt rämnar”

När Nöjesbladet får tag på honom är han förtvivlad, men samlad.

– Det är det värsta jag varit med om i hela mitt liv. Allt rämnar runt omkring, men man måste ändå ta hand om hem och barn och räkningarna fortsätter trilla in, säger han.

Det var bara tio månader sedan som hans fru Teresa fick ont i ryggen.

– ”Det här stämmer inte”, sa hon. Vi gick till läkaren och blev hemskickade tre gånger med penicillin. Det onda försvann inte och jag blev arg. Då fick vi remiss och det visade sig att det var cancer i livmodertappen och livmoderhalsen. En mycket ovanlig form så vi fick nästan ett dödsbesked på en gång.

Lagt ned miljoner

Michael och Teresa har rest runt i världen och letat alternativa behandlingsformer. De har enligt Michael lagt ned ett par miljoner kronor och i höstas trodde de att de hade besegrat ”monstret” som han kallar det.

– Vi trodde hon hade klarat av det, men i januari kom det tillbaka. Det hade spritt sig till tarmarna och sedan hade det letat sig till bukhålan och hon fick vatten i lungorna.

Michael säger att han är en handlingskraftig man, men att han under den här perioden känt sig som att han har haft bakbundna händer.

– Det har varit total ångest de senaste sex månaderna. När hon gick bort i går kväll fem i halv nio på kvällen så fick hon äntligen vila. Hon hade så fruktansvärt ont de sista månaderna, säger Michael och fortsätter:

– Vi lovade varandra att leva tillsammans tills döden skiljer oss åt...

Fick beskedet – två dagar efter muck

Han berättar om den otroliga sammanhållning han och familjen haft. Han har själv suttit i fängelse för bokföringsbrott och bara två dagar efter att han kom ut fick Teresa beskedet att hon hade cancer.

– Nu måste livet gå vidare. Det stoppar ju inte här och nu. Jag har inte lätt för att bli knäckt och nu måste man ta sig upp ännu en gång. Där har idrotten lärt mig mycket. Jag har varit elitsimmare och får man en motgång så är det bara att blicka framåt.

Michael har sonen Milo, 7 med Teresa. Han har även barnen Chris, 28, och bonusdottern Nova, 14 sedan tidigare.

ARTIKELN HANDLAR OM