Ernst mitt i krogkaos

NÖJE

De kramsugna fansen fick skingras

Första, andra – tumult!

Programledarens krogbesök i Sundsvall slutade i kramkaos.

– Att det är sån otrolig fascination över Ernst Kirchsteiger, säger Ernst Kirchsteiger.

Foto: Populär i Sundsvall Överraskad – men glad. Ernst Kirchsteiger blev kärleksbombad på sitt krogbesök i Sundsvall. ”Det blev tumult. Fan, kidsen gillar den här farbrorn”, säger han. ”De tycker nog bara att jag är hel och ren och rätt monterad. Det var faktiskt riktigt kul.

En försiktig kramförfrågan och ett ”fan, Ernst är här” var allt som behövdes.

En ung kille vågade sig fram till Ernst Kirchsteigers, 49, krogbord och middagen med tv-teamet förvandlades till ett kärlekskaos.

”Inte hotfullt”

– Plötsligt var det en massa killar mellan 18 och 23 som skulle fram och ville ha kramar, autografer och ta bilder. Det fanns inget hotfullt i det men det blev chockartat mycket. Snart blev det så mycket folk att vi fick säga ”det här går inte”, säger Ernst.

Det var under helgens inspelning av nya programmet ”Första, andra, tredje” som Ernst och hans kollegor bestämde sig för att äta en bit mat och ta en öl på restaurang Oscar i Sundsvall.

Stans trendigaste nattklubb.

”Tefatsögon”

– Teamet satt med tefatsögon och undrade vad fan som hände. De släpar runt på den här gamla gubben och vet inte riktigt hur populär han är ute i landsbygden, säger Ernst och skrattar.

Till slut fick Ernst be alla beundrare att lugna sig.

– Restaurangen fick ha en person som stod och såg till att Ernst fick ro. Så här är det hela tiden när man är ute med honom. Folk i alla åldrar vill ta bilder och få autografer, säger Matilda Snöwall, exekutiv producent för Kirchsteigers program.

Joacim Persson