’Melrose Place’-stjärnan kan behöva återvända till fängelse

1 av 3 | Foto: Amy Locane-Bovenizer.
NÖJE

Skådespelaren körde rattfull och dödade en kvinna.

”Melrose place”-aktrisen Amy Locane fick en mild dom – tre års fängelse och är redan villkorligt frigiven.

Nu vill en domare förlänga straffet.

Det var år 2010 som Amy Locane, 44, mest känd för sin roll som Sandy Harling i serien Melrose Place, i alkoholpåverkat skick körde ihjäl en 60-årig kvinna. Alkoholnivån i blodet var tre gånger över den lagliga gränsen, skriver People. När kraschen inträffade körde hon dessutom alldeles för fort.

För det fick Amy Locane tre års fängelse, en relativt mild dom. Den normala strafftiden för denna typ av grovt vållande till annans död brukar ge en fängelsedom på mellan 5 och 10 år. Rätten ansåg dock att ett för långt fängelsestraff skulle vara skadligt för skådespelerskans två barn - varav en har en psykisk funktionsnedsättning.

Tillbaka i rätten

Amy Locane blev villkorligt frigiven efter två och ett halvt år men riskerar nu att hamna bakom galler igen. En amerikansk domare har slagit fast att den ursprungliga domen saknar en tydlig motivering. Barnets sjukdomstillstånd anser han inte vara skäl nog. Men det är bara ett exempel ur det skrala rättegångsprotokollet. 

”Rätten fann också att den åtalade inte längre utgjorde en risk för allmänheten, men utan att redovisa den logiska grunden för ett sådant påstående” skrev domaren i rättegångsdokumenten som lämnades in i februari. 

Datumen för en ny förhandling är ännu inte fastställt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!