Nobelfesten 2016

Följ Nobelfesten på Aftonbladet

Av: 

Erik Åberg

NÖJE

Här är alla hålltiderna – för full koll på årets fest

Medaljerna har delats ut, kungligheterna är på plats – och litteraturpristagaren Bob Dylans tacktal har lästs upp av USA:s ambassadör Azita Raji. Läs hela talet här.

Här får du veta allt som händer på årets glittrigaste fest: Nobelfesten.

Mitt i festligheterna finns Aftonbladets Markus Larsson – på plats i Blå Hallen, Kerstin Nilsson och Sandra Wejbro.

Den 10 december är det dags för årets största fest då Nobelpriset ska delas ut i Konserthuset i Stockholm – med efterföljande fest i Blå hallen i Konserthuset.

Prisutdelningen startar klockan 16.30 och 17.30 lämnar gästerna salen för att ta sig till Stadshuset.

Med start 18:00 sänder Aftonbladet ett uppsnack live med det senaste från festligheterna. Häng med när kungligheterna anländer till Stadshuset och hör förväntningarna på årets bankett.

Djupanalys

Det blir en djupanalys av årets klänningar, smycken och maten. Till studion kommer etikettdoktorn Mats Danielsson för att berätta hur gästerna ska bete sig under middagen.

Det blir också stort fokus på årets huvudpersoner; pristagarna. Men en som inte kommer att vara på plats i den svenska huvudstaden är litteraturpristagaren Bob Dylan. Han skickar istället sitt tacktal till banketten, skriver Nobelstiftelsen i ett pressmeddelande.

Musikerns frånvaro

I studion kommenterar Aftonbladets profiler Håkan Steen och Lena Mellin musikerns frånvaro.

Uppsnacket slutar vid 20:00 med en sammanfattning. Därefter går det att följa SVT:s livesändning direkt från banketten i Stadshuset.

Nöjesbladets Markus Larsson är på plats mitt bland festligheterna i Stadshuset. Tillsammans med Kerstin Nilsson och Sandra Wejbro kommer han att chatta med läsarna om allt som händer på den stora bjudningen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Julklappstips! Zlatans nya bok "Adrenalina" släpps snart – förbeställ här!

Sportbladet Shop

Publisert:

LÄS VIDARE

Så många plus får klänningarna

ÄMNEN I ARTIKELN

Nobelfesten 2016

Nobelpriset