”Let's dance”-Elisa blir musikalstjärna

Publicerad 2016-05-28

Lindström spelar huvudroll i klassikern ”The sound of music”

Elisa Lindström är dansbandssångerskan som nyligen tog hem hela ¨Let's dance”.

Nu är det dags för nästa utmaning – som musikalstjärna.
– Maria har varit min drömroll i många år, säger hon.

Dansbandet Elisa's där Elisa Lindström är frontfigur har tagit paus. Medlemmarna vill hinna uppfylla sina egna drömmar efter intensiva år av turnerande. Efter att ha vunnit ”Let's dance” tar Elisa nu klivet ut i musikalvärlden. Hon har fått rollen som Maria i den klassiska musikalen ”The sound of music”, skriver Nöjesteatern i Malmö i ett pressmeddelande.
– Det känns jättekul. Maria har varit min drömroll i många år. Jag har längre drömt om att få spela musikal men har inte gjort det tidigare. Det känns väldigt smickrande att ha fått en huvudroll det första man får. Jag älskar ju utmaningar, säger hon.

”Har mycket likheter”

Elisa Lindström berättar att hon kan identifiera sig med Maria.
– Vi har nog mycket likheter. Hon är väldigt glad och drar igång musikshower med barnen. Den här påhittigheten med att dra igång musikaliska projekt är lite jag. Hon är väldigt glad och det tror jag att jag också är.

Deltagandet i ”Let's dance” har varit en bidragande faktor till att hon vågade tacka ja.
– Jag känner att jag kommer ha stor nytta av att ha varit med i ”Let's dance”. Speciellt när det gäller att arbeta med kroppen och inte bara rösten.

Premiären är inte förrän 2017 på Nöjesteatern i Malmö. Repetitionerna drar igång nästa sommar.
– Så jag har ett år på mig att göra andra saker. Jag ska bland annat ut och spela i sommar och sedan ska jag försöka skriva ny musik, säger hon.

ANNONS