Filip & Fredrik

Jagades av FBI: Får böta hundratusentals kronor

Av: 

Louise Åström

NÖJE

Fredrik Wikingsson: ”Sista man vill är att göra sig osams med de amerikanska myndigheterna”

Filip och Fredrik filmade i en tunnel där det var förbjudet att spela in.

Plötsligt fick de FBI efter sig och tvingas nu böta 20 000 dollar.
– Det sista man vill på jorden är att göra sig osams med de amerikanska myndigheterna, säger Fredrik Wikingsson till Nöjesbladet.

Avsnitt tre i Filip Hammar och Fredrik Wikingssons tv-program ”Jorden runt på 6 steg” är minst sagt dramatiskt. Wikingsson beskriver själv avsnittet som intensivt för Nöjesbladet. Vid ett tillfälle blir duon jagade av FBI efter att ha filmat i Holland tunnel i New York. Något som inte är tillåtet.
– Det är ju så mycket att hantera samtidigt för man har också ett program som man måste få ihop. Det finns en stress där samtidigt som det sista man vill på jorden är att göra sig osams med de amerikanska myndigheterna, säger Fredrik Wikingsson till Nöjesbladet.

I programmet framkommer det att FBI kontaktat bilfirman som hyrt ut bilen som tv-profilerna körde och därefter besökt deras hotell.
– Först tänker man ju att det är ett helt otroligt detektivarbete. Men det är ju bara att ringa. Men det är härligt med lite puls. Man kände ju sig på något barnsligt sätt nästan lite utvald.

Vad FBI letade efter på hotellet vet inte Fredrik Wikingsson.
– De kanske letade efter krutrester eller vad fan man nu letar efter i det moderna samhället. Jag vet inte vad de kan ha hittat. Tomma snusburkar från Filip.

Tvingades böta

Notan för tilltaget blev 20 000 dollar. Alltså nästan 184 000 svenska kronor.
– Det drabbar ju inte mig. Någonstans drabbar det väl aktieägarna av Discovery Networks. De klarar sig.

Bilderna från tunneln visar sig dessutom vara så dåliga att de inte används i serien. Men Filip och Fredrik väljer att ägna ett segment att visa upp dem för att hylla sin kameraman.
– Som tv-människa tycker jag det är kul att göra en slags tribute till hans den här gången usla bilder. Han är en trouper, vår fotograf. Han tog det med gott mod. Men han fick bjuda alla på en runda öl den kvällen.
Men det är väl ändå en bra icebreaker att kunna säga att du blivit jagad av FBI?
– Hela den här programserien är en jävla icebreaker. Men det där tar väl priset ändå, säger Fredrik Wikingsson.

Avsnitt tre av ”Jorden runt på 6 steg” finns tillgängligt på Dplay den 4 december och sänds på Kanal 5, klockan 21:00 den 20 december. Säsongen har premiär i Kanal 5 den 13 december.

ANNONS

Kampanjer på massor av varor till sommaren! Solkräm, hudlotion och myggmedel!

Extern länk från MEDS

Köp här!

SE OCKSÅ

Här hittar Filip och Fredrik en skräcktoalett - mitt i öknen

Publisert:

LÄS VIDARE

Hammars kärlekssaga: Träffades på krogen

ÄMNEN I ARTIKELN

Filip & Fredrik