Strömstedt bakom vinnarbidrag i Minimello: ”Oerhört kul”

avLouise Åström

Hemlösa artisten Ville vinner Minimello

1 av 2
Niklas Strömstedt.

Med rekordmånga röster tog den hemlösa musikern Ville hem ”Minimello 2016”.

Bakom vinnarlåten ligger Niklas Strömstedt.

– Nu har jag varit med i både stora och lilla mello och det är ingen tvekan om att Minimello är den tävling som kittlat mest och som jag alltid kommer att hålla som nummer ett, säger han.

Årets vinnare av ”Minimello 2016” heter Ville. Han är byggd av en toarulle och är skapad av Ville Björk från Borås. Låten ”Om du finns” gick hem hos publiken och fick rekordmånga röster.
– Det är en fantastisk melodi och hans låt handlar om livet som hemlös och sökandet efter en borttappad syster. Det känns häftigt att hans livsöde verkat engagera barnen så mycket! säger Ylva Hällen, som programleder och ligger bakom programmet, till SVT.

Vinnarlåten är skriven av Niklas Strömstedt. Han ger även röst åt toarullsmusikern Ville.
– Det känns oerhört kul att ha varit med och skriva en vinnarlåt. Inte minst för att det är en melodi som är väldigt mycket jag, säger han till SVT.

”Kittlat mest”

Enligt Strömstedt blev han och Ville snabbt goda vänner.
– Han är begåvad, musikalisk och mycket ödmjuk och jag är säker på att vi kommer att hålla kontakten framöver. Han har bett mig rekommendera en ny gitarr för hans gamla är lite svår att stämma efter alla nätter i kartongen.

Hur var det att vara med i Minimello?

– Nu har jag varit med i både stora och lilla Mello och det är ingen tvekan om att Minimello är den tävling som kittlat mest och som jag alltid kommer att hålla som nummer ett.

ARTIKELN HANDLAR OM