Panetoz i bildrama mitt på motorvägen

avJonas Löfvenberg

1 av 4

Hjulen på schlagerstjärnornas turnébil låste sig – mitt på motorvägen.

Nu berättar de om dramatiken.

– Vi hade änglavakt, säger Nebeyu Baheru från Panetoz.

Bandet Panetoz var nära en katastrof när de var på väg till Norrköping för en spelning. Hjulen på turnébilen låste sig när de körde i över 100 kilometer i timmen på E4. Händelsen utspelade sig nära Ljungby.

– Vi var upp tidigt för att vi skulle till en spelning i Norrköping, så jag sov. Det som hände var att hjulen låste sig och det gick inte att styra så vi fick köra av vägen. Jag vaknade av avåkningen, det var väldigt otäckt, säger bandmedlemmen Nebeyu Baheru.

”Vi hade änglavakt”

Nebeyu Baheru säger att de hade en väldig tur. Låsningen inträffade på ett ställe där det inte fanns några hinder och föraren lyckades köra av vägen precis där en grop mjukt kunde ta emot dem.

– I efterhand är vi lyckliga att det hände där det hände. Hela situationen kändes som en evighet och vi hade änglavakt, säger han.

Nu har bandet lyckats fixa transport till Norrköping så att fansen får sin spelning.

Beställde bärgning

– Bilen står kvar. Polisen beställde bärgning. Vi väntar faktiskt på vår nya turnébil som ska komma i mitten av juni, det var därför vi hade hyrt den här.

Panetoz är kanske mest kända för sin låt Dansa Pausa som sålt sex gånger platina. Bandet har också gått till final i Melodifestivalen två gånger.

ARTIKELN HANDLAR OM