Han ska spela Christer Pettersson

1 av 4 | Foto: Line Persson
Thorsten Flinck som Christer Pettersson.

avHanna Olsson, Linn Elmervik

NÖJE

Christer Pettersson var länge huvudmisstänkt för mordet på Olof Palme.

Nu ska Thorsten Flinck, 54, spela huvudrollen i filmen om hans liv.

Filmen ”Christer P – en misstänkt mördares berättelse” görs av manusförfattarna Dick Andersson och Emilio Di Stefano. Huvudrollen som den skandalomsusade Christer Pettersson ska spelas av Thorsten Flinck.

– Jag vet faktiskt inte vad som väger över, min empati eller mitt ogillande för denna människa – eller både och. Det måste jag givetvis, rent privat, först och främst ta ställning till, eftersom jag sedan som utövare av rollen Christer Pettersson har till uppgift att söka det onda i det goda och det goda i det onda, säger Thorsten Flinck i ett mejl till ETC Stockholm.

Ska samla in pengar

”Filmen vill finna svaret på frågan om vad som händer med en person som blir känd i ett helt land som statsministerns mördare”, skriver produktionen i ett pressmeddelande.

I år är det 30 år sedan statsminister Olof Palme sköts efter ett biobesök i centrala Stockholm. Det dröjde inte länge innan misstankarna riktades mot den då 39-årige Christer Pettersson.

– Det måste ju var en av de absolut svåraste rollerna man kan ge sig på i svensk film, säger Thorsten Flinck i ett videoklipp på filmens hemsida.

”Christer P” ska finansieras genom en insamlingskampanj med målet att samla in 400 000 kronor på 30 dagar.

Christer Pettersson dog 2004, efter en tids sjukdom.

ARTIKELN HANDLAR OM